fbpx
skip to Main Content
MUSIKALSK REISE: Åse Kleveland lover minst 25 prosent mer Åse Kleveland og er klar til å ta publikum på en musikalsk reise når hun står på scenen i Kilden 30. september. Foto: Vegard Breie

Kvinnefest på Kilden

I høst kan du oppleve tre sterke kvinner på Kilden, som alle er anerkjent innen sin musikksjanger. 

Portugisiske Carminho kommer til Kristiansand 28. september og bringer dermed med seg sydeuropeisk stemning. I følge en pressemelding fra Kilden regnes portugiseren for en av de store stemmene innen dagens fado, som er en elegant og fløyelsmyk kammermusikk datert tilbake til 1820-tallet.

– Hun har mestret å gjøre tradisjonell musikk høyaktuell for dagens unge, mener arrangøren og vektlegger at den portugisiske fado-sangerinnens andre album lå 109 uker på bestselgerlistene, noe som kan sammenlignes med Adeles suksess i England.

En musikalsk reise
To dager senere står Åse Kleveland på kulturscenen.

– Den musikalske bredden har vært Åse Klevelands adelsmerke siden hun som 16-åring platedebuterte og markerte seg på «Ti i skuddet»-listene med «A Hard Rain’s A-gonna Fall» av Bob Dylan, melder Kilden.

Nå utfordrer Kleveland seg på nytt, og lover «mint 25 prosent mer Åse Kleveland», noe som innebærer alt fra Händel, Dylan og Grand Prix til Ballade David Bowie, samt nye låter.

Stor jazzstemme
En av vår tids store jazzstemmer, Dianne Reeves, er siste kvinne ut og står på scenen i Sørlandets storstue i slutten av oktober.

– Dianne Reeves’ spesielle stemme har blitt til i en kontekst av popularisert R&B, så vel som jazz og latino. Her finner vi kanskje også noe av hennes særpreg. Vi snakker om en virkelig stor stemme, en stemme som har tatt en god del råskap fra seksti- og syttitallets sprukne og varme soul-stemmer, en stemme som ikke er redd for improvisasjon eller mainstream, skriver Kilden.

Jazzartistens siste album «Beautiful Life» vant i 2015 Grammy for beste jazzvokal. Dette var hennes femte Grammy.

Back To Top