fbpx

– Vi har sikret oss en av verdens beste rekrutt-trener

Hovedtrener Marinko Kurtovic, sportssjef André Jørgensen Hofstøl og leder Kurt Eckholdt er alle fornøyde med ØIF Arendal sitt nye trener­tilskudd, Luka Panza.

GLEDER SEG: Kroatiske Luka Panza er ansatt som ny spiller- og trenerutvikler i ØIF Øyestad. Foto: RK PPD Zagreb

– Vi har sikret oss en av Europas beste rekrutt-trenere, kommenterer sportssjef André Jørgensen Hofstøl i en pressemelding.

– Det er ganske utrolig at i har klart å få en med hans historikk og CV til Arendal. For den CV’en er rett og slett imponerende. Og da vi snakket med Luka forsterket han bare det inntrykket som CV og referansesjekker har skapt, fortsetter den tidligere landslagspilleren som med dette gir en klar melding til klubbens yngre spillere:

– Vi satser på dere!

– Et scoop
Superlativene sitter også løst hos elitelagets hovedtrener, Marinko Kurtovic.

– Jeg er super glad for at vi har klart å finne en så dyktig faglig person. Med taktiske og tekniske evner på aller høyeste nivå. Han er akkurat det vi er ute etter. Luke er en håndballnerd og han er god både på og utenfor banen. Vi er superstolte av å ha gjort et sånt scoop, sier Kurtovic som gir managementet Best Way og Peter K. Bertelsen i Danmark av æren for å ha brakt ungdomslandslagstreneren fra Kroatia og ØIF Arendal sammen.

Kroatiske Panza blir klubbens første heltidsansatte spiller- og trenerutvikler og starter sitt engasjement i august. Ungdomslandslagstreneren har i dag et tilsvarende ansvar i den kroatiske Champions League-klubben Zagreb og har vært med på å ta en rekke titler for aldersbestemte landslag.

Langsiktige planer
Mens alle i Øyestad og ØIF Arendal jubler høyt over ansettelsen av Luka Panza, er hovedpersonen selv overbevist om at en «overgang» til klubben er et karrierefremmende steg. Nå gleder han seg til å starte.

– Jeg har snakket inngående med klubbens ledelse. Og jeg kjente umiddelbart igjen felles idéer om hvordan vi skal kunne utvikle spillere sammen, forteller Panza.

Kroaten forteller at han ønsker å heve nivået ytterligere på arbeidet med yngre spillere, noe som igjen skal bidra til å utvikle spillere som trener seg inn på elitelaget. Panza og klubben har i første omgang gjort en treårs avtale.

– Jeg har langsiktige planer for mitt engasjement i ØIF Arendal og Øyestad. Jeg skal legge ned et profesjonelt stykke arbeid og håper at det skal gi de beste resultater. Jeg er sikker på at jeg sammen med de ressursene som allerede er på plass, skal bidra til en spennende fremtid både for yngre spillere og for klubben, sier Panza avslutningsvis.