fbpx
skip to Main Content
Eirik Raude er den nye festivalsjefen for Risør kammermusikkfest.

Håper på suksess med ny profil

For 27. gang er det klart for kammermusikkfestival i den lille Sørlandsbyen Risør.

Onsdag 28. juni braker det løs og frem til søndag 2. juli er det musikkfest med konserter i Risør kirke, industribygget Hødnebø, i gata, og på holmer og skjær fra morgen til kveld. Nytt i år er huskonserter hjemme hos Risørs innbyggere, noe som gir publikum en unik mulighet til å se de vakre små sørlandshusene innvendig, møte Risørs befolkning og samtidig nyte musikk med verdenskjente musikere som trompetisten Tine Thing Helseth.

Ny profil
Til forskjell fra det siste ti-året er programmet ikke konstruert rundt et bestemt tema. –Men vi følger hele den 400 år lange vestlige musikktradisjonen fra barokken til i dag, forteller Raude, som har valgt ut musikken til årets festival sammen med årets kunstneriske leder, den italienske pianisten Enrico Pace.

På sen kveldstid skal den klassiske musikken møte andre genre i møbelfabrikken Hødnebøs luftige lokaler, med utsyn mot skjærgården og sommernatten

–Vi vil vise hvor tett sammenheng det er mellom den klassiske musikken og de øvrige musikkgenrene. Vi skal oppleve jazzmusikeren Arve Henriksen i en klassisk tradisjon. Pianisten Erlend Skomsvoll skal lede festivalens klassiske musikere gjennom en av kveldene på Hødnebø

–Vi har flere fulle hus under Risør kammermusikkfest. Det er vi stolte av, sier festivalsjef Eirik Raude

Barokkmusikk i en barokkirke
En av konsertene vi er mest stolte av, er konserten «Himmelhvelvingen» i Risør kirke, hvor det spektakulære taket i kirken blir lyssatt og får stå i sentrum for konserten og barokkmusikk fra samme tid som da denne barokkirken ble bygd, blir fremført.

Symfoniorkester på en holme
For første gang kommer Kristiansand Symfoniorkester til Risør kammermusikkfest og skal opptre på utescenen på Stangholmen fyr. Der sitter publikum på svaberget og får høre orkesteret sammen med artister som skuespilleren Bjarte Hjelmeland, sangeren og fiolinisten Tuva Syvertsen, fiolinisten Sonoko Miriam Welde med flere. Og det er aller første gang et helt symfoniorkester spiller på Stangholmen fyr.

Risør kammermusikkfest er Norges viktigste kammermusikkfestival og ble i 2002 utpekt som en av de ti internasjonalt viktigste begivenhetene innen klassisk musikk av The New York Times. Hvert år arrangerer festivalen mer enn 30 konserter i den vakre sørlandsbyen for ca. 8000 besøkende. Norske og internasjonale stjernemusikere inviteres til Risør og fremfører musikk fra hele den vestlige musikkhistorien.

Back To Top