fbpx
Annonse:
BÅTRACE: Tvedestrand Racing Klubb Arrangerer Europamesterskap I Offshoreklassene 3A, 3B Og 3C. Foto: Peter Ohlsson
BÅTRACE: Tvedestrand Racing Klubb arrangerer europamesterskap i offshoreklassene 3A, 3B og 3C. Foto: Peter Ohlsson

Uteliv og båtsport, hånd i hånd

Den andre uken i juli braker det løs i Tvedestrand når Skagerak Water Festival igjen inntar byen med båtsport og musikk på agendaen.

Tvedestrand Racing Klubb er igjen tildelt mesterskap i offshore. Denne gangen er det Europamesterskap i klassene 3A, 3B og 3C. Mesterskapene arrangeres som en del av samarbeidet i Skagerak Water Festival, en samarbeidsfestival mellom Flosta Motorbåtforening og Tvedestrand Racing Klubb.

UTELIV: CC Cowboys spiller i festivalteltet lørdag kveld. Foto: Nina Djærff

Festivalen startet allerede i helgen i Kilsund med tradisjonell regatta, marked, standup, bryggedans, klubbløp, veteranbåtregatta, fjordløp og Norgescup-runde for rundbaneklassene.

I morgen er stafettpinnen kommet til Tvedestrand hvor det foruten EM i offshore skal arrangeres flere aktiviteter gjennom helgen. Blant annet blir det liveunderholdning hver kveld, samt Norgescuprace for rekrutteringsklassen V60, fjordløp, veteranbåtregatta og vannjetløp.

Torsdag blir det liveunderholdning i teltet i Bakkeskåt. Det lokale bandet The Bastard Sons of Sam Eyde fra Arendal, samt lokal trubadur Johnny Sandåker fra Arendal spiller.

Fredag går det første EM-racet av stabelen i Hagefjorden. Utpå kvelden blir det vannjet race i indre havn, samt premieseremoni og fyrverkeri. Det svenske bandet Rock Circus skal bringe publikum til det gode 80- og 90-tall med sine versjoner av den tidens hitlåter. Før svenskene inntar scenen stiller Johnny Sandåker opp, noe han gjør også lørdag.

Lørdag kjører EM-båtene, samt rekrutteringsklassen V60, parade gjennom Tvedestrand. Paraden starter ved Tjenna og går så videre over Torvet og Nyvei før båtene returnerer til depot på Østerå. På kvelden blir det trailoppvisning like før CC Cowboys inntar scenen i Bakkeskåt.

Søndag er det tradisjonens dag med veteranbåtregatta, tradisjonell regatta og fjordløp. I tillegg blir det fjordløp for vannscootere før det blir premieutdeling i Bakkeskåt.