fbpx
Annonse:
HYTTE I BOSSBU: Tolv Velutstyrte Hytter Står Klare Til å Ta I Mot Dem Som ønsker å Reise På Fjelltur. Foto: Eilif Johanssen
HYTTE I BOSSBU: Tolv velutstyrte hytter står klare til å ta i mot dem som ønsker å reise på fjelltur. Foto: Eilif Johanssen

Inviterte til sommeråpning av fjellet

Broer er lagt ut, hytter er vasket og senger er oppredd. Nå gjør hyttevakter og foreninger seg klare til å ta i mot sommerens fjellvandrere. Siste helgen i juni var det åpning av Den Norske Turistforeningens fjellhytter over hele landet.

Fakta: DNT Sør´s nyheter i fjellet:
  • Det har aldri blitt remerket flere løyper på én sesong enn i fjor. Det betyr at kilometervis med løyper har blitt ryddet og nye rødmalte Tér viser vei.
  • Hytter og broer krever årlig vedlikehold, og en fantastisk dugnadsinnsats fra frivillige sørger for utbedringene. Blant annet har Bjørnevasshyttas vandredel har fått en skikkelig renovering og fremstår nå mye hyggeligere for besøkende.
  • Det er også bygget to nye broer da de gamle var ødelagt av hardføre vintre. Ved Bossbu er en flott hengebro på plass, og det er ny bro ved Stegil – på løypa mellom Pytten og Josephsbu
  • Ny aktivitetsperm på Lakkenstova. Mange gode forslag til gøyale aktiviteter rundt hytta. Lakkenstova kan anbefales som mål for barnefamilier med cirka 2 timers gange fra Ljosland.
  • Kvinen er stengt i år, grunnet byggeprosjekt av to nye hytter. En mindre hytte med ti senger bygges nå i sommer, og hovedhytte med 32 senger bygges sommer 2018.

HISTORISK REMERKING: Det har aldri blitt remerket flere løyper på én sesong enn i fjor. Foto: Eilif Johanssen

– Sommer er høysesong for friluftsliv. Forholdene i fjellet er nå gode for vandring, og alle våre fjellhytter er snart klargjort for besøk. En stor takk til våre flittige dugnadsfolk som har jobbet med å klargjøre hyttene slik at alt er i god stand til gjestene kommer, sier Bjørn Andersen-Steinsland i DNT Sør.

I følge Andersen-Steinsland er Setsdalsheiene og Sirdalsheiene hele Sørlandets fjellområde, med korte avstander fra bygd og by.

– Vakkert og attraktivt, med urørte fjell-, hei- og fjellskogsområder mellom 800-1400 moh. 250 km rødmerkede turløyper og 12 velutstyrte hytter står klar til å ta i mot de som vil på fjelltur. Vi håper mange benytter seg av tilbudet i Setesdal Vesthei og Austhei, sier Andersen-Steinsland.

Sommer + fjell = Sant
Mange ønsker seg en aktiv familieferie i Norge, og fjellferie er en selvsagt del av ferien for mange. DNT har nå over 270 000 medlemmer, og tallet har økt jevnt de siste 18 årene. I DNT Sør har det vært en oppgang på seks prosent fra fjoråret, og ved årets slutt i 2016 hadde Turistforeningen 7277 medlemmer.

– Det er ingen tvil om at frilfuftsliv lokker, og når man først har prøvd, vender svært mange tilbake til opplevelser i friluft år etter år. Jeg oppfordrer alle til å starte sommerferien med en tur innom våre hytter i sommer. Juni er sjeldent vakker på fjellet, med lyse, lange sommerkvelder sier Andersen-Steinsland.