fbpx
skip to Main Content

Quartleker badet i sol

Utøverne strålte om kapp med solen da tidenes første Quartleker gikk av stabelen Kristihimmelfartshelgen 25-28 mai.

Torsdag 25. mai innledet festivalen med Søgnes tradisjonsrike terrengløp, Tjomsevannet rundt, som har blitt innlemmet i Quart-lekene.

Raskest av de 83 løperne i langløypa var Kristian Tjørnhom og Kristin Salvesen fra Kristiansand løpeklubb. Det var over 200 som deltok om man regner med de to barneklassene som løp henholdsvis 1700 meter og 400 meter. Noen løpere syntes nok at det var vel varmt å løpe denne dagen, men både deltakere og familiemedlemmer koste seg mellom løpene.

Quartfesten fortsatte på Kristiansand stadion
Det var mange spente barn og voksne som hadde tatt turen til Kristiansand stadion fredag 26.mai for årets Barnerun. Alle barn i Kristiansands skoler, SFO og førskolebarn var invitert. Her var idrettsgleden stor og man kunne allerede se mange fremtidige stjerner utfolde seg. Etterpå ventet premieseremoni til stolte utøvere.

Friidrettstevnet i regi av KIF startet klokken 16. Gutter og jenter fra 15 år og opp til seniornivå deltok i øvelser som 100 meter, 800 meter, 3000 meter, høyde, lengde, slegge og diskos.

Senere på kvelden var det duket for 3000 meter, som ble vunnet av Kristian Tjørhom fra Kristiansand løpeklubb på tiden 8.45.60.

Ser frem til flere årganger
Sørlandet viste seg fra sin beste side også på lørdagen da friidrettstevnet fortsatte med blant annet 60 meter, lengde, spyd og kule.

Selv om ikke værgudene samarbeidet like godt på søndagen, gjorde alle involverte på dagen dette til en verdig avslutning på Quartleker 2017. Glede, samhold og gode prestasjoner preget Quarthelgen.

KIF er veldig fornøyd med arrangementet i sin helhet og ser frem til flere årganger med Quartleker. En ekstra takk til alle funksjonærer og frivillige som gjorde dette til et strålende arrangement. Årets leker er første ledd i et forsøk på å bygge et arrangement som over tid kan bli økonomisk bærekraftig for KIF. Satsingen på Quartleker skal resultere i en årlig nasjonal happening for både store og små.

 

Back To Top