fbpx
skip to Main Content
Foto: Kystkulturuka

Kystkulturuka i knallsterk utgave

Årets Kystkulturuke i Tvedestrand overgår det meste av det som har vært gjort tidligere, både i sterke artistnavn og bredde i programmet.

Det blir Vetle Lid Larssen som skal åpne uka på brygga i Tvedestrand den 12.juli. Det blir kanonjolle og Tvedestrandstrand Musikkorps finner frem storbandformen og spiller opp til dans. Tidligere samme dag går Munkefestivalen av stabelen ved Rådhuset i byen.

– Vi gleder oss enormt til uka er i gang, det blir en utrolig fin åpningsdag tror vi. Og derfra går det egentlig bare oppover, smiler Siw Johannessen, leder av Kystkulturuka.

– Vi har tatt vare på det beste vi har gjort så langt, også har vi tatt sats og hoppet fra 10-meter’n, forteller hun.

Lange tradisjoner
Det har vært Kystkulturuke i snart 30 år i Tvedestrand, og stadig har den strukket seg litt og gått seg til i den formen den etter hvert har fått. Det er mange populære og tradisjonsrike arrangementer under uka som har vært med en stund, som for eksempel øyvandringer, familiedag på Furøya og kirkekonsert i Dypvåg Kirke.

– Ikke minst har friluftskonserten på Furøya uti fjorden vært veldig populær, og et fast innslag over mange år. Men i år vil vi prøve å bruke den fineste øya vi vet om til enda mere. Så vi knaller til med hele seks konserter over to dager, sier Siw.

Det er Di Derre, som for øvrig har fått dyktige Unni Wilhelmsen som fast medlem, som skal være hovedtrekkplasteret på lørdagen, men ballet starter med viserocker Rossmann før Himmelhøyt med Tvedestrandsgutten John-Halvdan Halvorsen i bandet på scenen.

På fredag er det anerkjente Valkyrien som er hovedattraksjon, men det blir også blues fra Spellemannsvinnende MK’s Marvellous Medicine, og aller først ut er The Second Coming med blant annet Tvedestrandbaserte Syvert Feed. 

Kirke og kyst
På lørdag midt på dagen er det også en gratis visekonsert på Strannasenteret med TV 2-profilen Jan Øivind Helgesen.

– Vi er veldig fornøyde med artistene vi har booket, og jeg må innrømme at jeg gleder meg kanskje aller mest til søndagens kirkekonsert med Paal Flaata. For en stemme! Tenk deg han i den nydelige kirken vår i Dypvåg da, sier en forventningsfull leder.

I flere år har seiltråleren Boy Leslie vørt med under uka, og det er et samarbeid som fungerer godt.

– Dette representerer virkelig kystkultur på en viktig og vakker måte, og vi bruker den både til seilas og til foredragsvirksomhet mens den ligger til land. Blant annet vil det være en samtale om bord mellom Jonas Gahr Støre og TV 2-profil Stein Kåre Kristiansen. Sistnevnte bor i Tvedestrand, mens Jonas hos oss er nesten mer kjent om hytteeier i Kilsund enn som statsministerkandidat ved årets Stortingsvalg, humrer hun.

– Vi lover publikum nydelig sommerstemning innrammet av vakkert kystlandskap på den fineste tiden av året, sier Siw avslutningsvis.

 

Back To Top