fbpx
skip to Main Content
Gründerne Gard Havelin og Kent Robin Haugen har utviklet en app som gjør det mulig å leie ut båtplassen.

Nå blir det mulig å leie ut båtplassen

Delingsøkonomien inntar båtbransjen. I sommer skal to gründere løse problemet med fulle gjestehavner ved å la båtfolk leie tomme båtplasser.                                                 

Gründerne Gard Havelin og Kent Robin Haugen har utviklet en app som gjør det mulig å leie ut båtplassen.

Oppstartsbedriften Fluito AS har lansert en Airbnb-lignende tjeneste for båtplasser.
– Vi hørte fra båtfolk at fulle gjestehavner var et vanlig problem, samtidig som vi så at mange faste båtplasser stod tomme. Disse tomme båtplassene vil vi at skal være til glede for båtfolk, sier gründerne Gard Havelin og Kent Robin Haugen.

Gründerne bak Fluito AS har utviklet en mobilapp, som lar båtfolk leie ut og booke båtplasser som står tomme. Appen kan lastes ned gratis fra App Store eller Google Play.
– Mobilappen ble lansert for iPhone-brukere i fjor, og nå er den også ute til Android, sier Haugen som er apputvikleren i grüderdouen.
– Vi jobber hele tiden med å videreutvikle appen og får god hjelp fra båtfolk som bidrar med innspill. For eksempel ønsker mange å betale med Vipps og vi jobber med å ha dette på plass om kort tid.

Sommeren er i full gang og gründerne er spente på hvordan tjenesten blir tatt imot.
– Når båtsesongen er i gang og gjestehavnene fyller seg opp, håper vi båtfolket tester ut appen vår. Oppstartsbedriften håper også at båtforeninger ser mulighetene med tjenesten.
– Mange båtforeninger tillater ikke fremleie i dag, men vi mener dette kan bli en vinn-vinn situasjon. Vi åpner opp for at båtforeninger som tillater bruk av appen, eksempelvis fårdeler leieinntekten 50/50 med utleier. Dermed kan de øke inntektene og synligheten i markedet, mens båtfolk får en bedre og mer forutsigbar opplevelse på sjøen, avslutter Havelin.

Back To Top