fbpx
skip to Main Content
UNDER NETT: Treningsgjengen «Fit for summer» trener på å krabbe under nett. Foto: Privat.

Inviterer til Sørlandets tøffeste utfordring

Blant blankpolerte rullestein, våte svaberg og krokete trestammer utfordrer idrettsforeningen Trauma sørlendingene til Sørlandets råeste utfordring, Hove MAX.

De siste årene har hinderløp blitt svært populært verden over. Også her til lands. Eksempelvis har det svenske hinderløpet Toughest blitt arrangert i Holmenkollen siden 2014. Hinderløpet som arrangeres på Hove lørdag 16. september er det første av sitt slag på Sørlandet.

− Hove er ett av Norges flotteste turområder, men for deltakerne blir det rått og brutalt, forteller initiativtaker og leder i Trauma, Terje Arneberg.

Arneberg la frem ideen på et styremøte i fjor og de øvrige styremedlemmene tente godt på ideen.

− Det var noe nytt og spennende på Sørlandet, i Arendal og på Tromøya. Vi bare bestemte oss for å gi gass, sier Christian Knudsen i Trauma sitt hovedstyre og medlem av arrangørkomiteen til Hove MAX med et smil.

− For oss som klubb er det viktig å gi et godt tilbud til medlemsmassen. Og ikke minst et tilbud som fanger mange da vi er en klubb som fokuserer på bredde, supplerer Robert Skaare som også sitter i hovedstyret og arrangørkomiteen.

Bærekraftig løype
Utøverne kan velge mellom kort og lang løype. Den korte løypa måler 4,6 kilometer og har cirka 30 hindre, mens den lange er cirka 9,2 kilometer med hele 60 hindre.

− Hove er et helt fantastisk område. Det blir ikke satt opp permanente hindre, så alle hindre skal ned igjen når vi er ferdig med arrangementet. Det er med andre ord en bærekraftig løype hvor naturen ikke lider, sier Robert.

MONKEY BARS: Dette er en av øvelsene som utøverne skal gjennom på Hove Max. Foto: Privat.

− Det er viktig for oss at det ikke skal være noen store synlige spor etter oss, understreker Christian.

Idrettsklubben håper at arrangementet kan tiltrekke seg folk utenifra distriktet.

− På flere av de andre hinderløpene i Norge kommer folk langveisfra for å delta, forteller Robert.

I skrivende stund er det 112 påmeldte til det som markedsføres som Sørlandets råeste utfordring. Noen skal delta individuelt, mens andre deltar som lag.

− Det blir spennende å se hvor mange som kommer. Blir det et vellykka arrangement håper å kunne doble oppmøtet på sikt, sier Christian og understreker at all påmelding foregår på arrangementets nettside, www.hovemax.no.

− Perfekt ramme
Hinderløp handler om å utfordre seg selv, men også andre. I motsetning til eksempelvis triatlon ligger ikke fokuset på tid, men på selve utfordringen og gjennomføringen.

− Hinderløp er et spennende konsept som har eksplodert andre steder i Norge. Idretten passer for alle, både de som er 16 år og i god form, men også de som er 40 år og ikke fullt så trent, forteller Robert.

− Hinderløp fanger ingen spesiell gren, så enten man er håndball-, fotballspiller eller sofasliter så har man ingen spesiell fordel. Man kan stille både som lag og individuelt, men det er kanskje ikke fullt så høytidelig dersom man stiller som lag, supplerer Christian.

Utøverne skal gjennom cirka 30 hindre i alle variasjoner, alt fra å klatre over og under nett og gjennom rør, til naturlige hindre som å løpe gjennom vann og på rullesteinene, samt hindre av høyballer og såkalte «monkey bars».

− Den rå og upolerte naturen på Hove gir den perfekte rammen for ekstreme prøvelser, enten man deltar alene eller sammen med venner og kolleger, mener arrangørene.

− På hvert hinder vil det være en alternativ utfordring, eksempelvis spensthopp, «burpees», armhevinger eller situps, for de som ikke klarer eller ikke ønsker å gjennomføre et hinder, opplyser Robert.

For hele familien
Klubben legger vekt på at arrangementet skal være for hele familien, små som stor.

− Den nedre aldersgrensen for å bli med er 16 år. Det er faktisk en person på 75 år som flere ganger har vært ute å trent sammen med «Fit for summer», så dette arrangementet er ypperlig for mange. I år prøver vi med en voksen aldersgruppe, men vi har lyst til å smelle til med en egen barneløype til neste år, smiler Robert og forteller at det blir både kiosksalg og stander på området under arrangementet.

− Dersom det er noen butikker som ønsker å ha en stand under arrangementet må de gjerne ta kontakt. De er hjertelige velkomne, legger han til.

Hinderløpet på Hove har en publikumsvennlig løype hvor publikum har muligheten til å spre seg utover i løypa, enten for å følge med på et spesielt hinder, en spesifikk utøver eller bevege seg mellom flere hindre, alt ettersom.

− På en lørdag med fint vær er det mange som tar turen til Hove. Denne lørdagen kan de få seg en eventyrlig opplevelse i tillegg, mener Christian.

− Dersom det er noen som er litt i tvil om hva Hove MAX dreier seg om så er de velkomne til å bli med på trening med «Fit for summer»-gjengen. De arrangerer trening på Hove cirka to ganger i uken og annonserer treningstidene i Facebook-gruppen deres med samme navn, oppfordrer arrangørene avslutningsvis.

Back To Top