fbpx
skip to Main Content
Foto: LOS Fondet

Håper å klatre til topps

Bak Asdal skole i Arendal ligger en liten furuskog. Her drømmer barn og unge om en egen klatrepark, hvor de kan utfolde seg og trene opp balanse, spenst og styrke.

Fakta: Kjemper om en halv million kroner

Vi har også i år hatt mange gode kandidater å velge mellom. Fra enkeltpersoner til mer tradisjonelle lag og foreninger. Å nominere fire finalister har vært spennende, sier Thor Hushovd. Den tidligere proffsyklisten fra Grimstad har sittet i juryen for LOS Fondets drømmefinale.

– Jeg tror hele juryen var imponert over spennvidden i aktiviteter for barn og unge på Sørlandet. Det var gøy å få innblikk i hvor mye flott som skjer i landsdelen, sier Hushovd. Med seg i juryen hadde han Elisabeth Lindland fra Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand, Kine Wangerud fra Vitensenteret Sørlandet, og Thorbjørn Laundal og Margit Unander fra LOS.

Hvert år deler LOS Fondet ut 1 million kroner til barn og unge på Sørlandet. Halvparten deles ut via tre utdelinger gjennom året. Den andre halvparten deles ut under Drømmefinalen. Rekkefølgen mellom drømmefinalistene avgjøres ved avstemming via websiden til LOS. De fire finalistene mottar henholdsvis 200.000, 150.000, 100.000 og 50.000 kroner, basert på hvem som får flest stemmer.

Rekkefølgen på finalistene i LOS Fondets drømmefinale offentliggjøres på LOS Dagen i Dyreparken 3. september.

De fire finalistene i år er:

  • Borhaug Musikkorps – drømmer et felles kulturhus for hele Borhaug med egne øvelseslokaler
  • Ylva Nikolaisen – ønsker å utvikle seg på sang og korreografi, og investere i musikkutstyr
  • City Changers – tilbyr gratis samtaletilbud for barn og unge på Sørlandet
  • Nidelv ungdomslag – ønsker å anlegge en klatrepark bak skolens område

 

 

– En klatrepark på skolens område vil skape en viktig sosial møteplass for barn og unge i nærområdet, og bidra til variert lek under trygge forhold, sier Hans Rudnes.

Han er primus motor og kasserer i Nidelv ungdomslag, som arbeider for å skape et aktivt lokalmiljø hvor det er trygt, godt og spennende å bo for alle.

Den planlagte klatreparken vil bestå av 10 forskjellige stasjoner i ulike høyder over bakken, men ikke høyere enn at det er forsvarlig å klatre uten sikring. Her blir det blant annet zip-line, og mange andre kule balanse- og aktivitetselementer. Alt skal designes i nøye samarbeid med proffe folk fra Wannado klatrepark på Hove.

VIL GLEDE MANGE
– Det er både barneskole, ungdomsskole og et ressurssenter på Asdal, så alle elevene her vil kunne benytte seg av klatreparken. I tillegg har nærliggende skoler varslet at de ved ulike anledninger vil sykle opp hit for å ta anlegget i bruk. De er selvsagt hjertelig velkommen, sier Rudnes, som lenge har vært en forkjemper for et levende lokalmiljø på Asdal.

For ti år siden var det han og en håndfull foreldre som blåste liv i Nidelv ungdomslags barneaktiviteter. På denne tiden var yngstemann i laget 50 år.

– Vi dro i gang et streetdance- og hip hop-kurs for ungdommen, og responsen ble overveldende. 60 stykker meldte sin interesse, og ungdomslaget fikk med ett en stor medlemsmasse. Dermed ble det mulig å igangsette flere aktiviteter og arrangementer, sier Rudnes.

FAVNER BREDT
I dag er laget det største i Aust-Agder, med 160 medlemmer, hvorav halvparten er under 18 år. De arrangerer discokvelder, visekvelder, quizkvelder, kino, kurs i ulike håndverkstradisjoner, sommerskole med dans og profesjonelle dansepedagoger, samt medlemsturer til svømmehaller, trampolineparker og Vitensenteret i Arendal. Turene er som oftest gratis for medlemmene slik at alle som vil kan delta.

– Trivsel, tilhørighet og samhold for flest mulig, det er målet vårt. Nå har vi gått sammen med Foreldrerådets arbeidsutvalg ved Asdal barneskole for å realisere drømmen om en klatrepark og finne penger til å finansiere den. Klatrer vi til topps i LOS Fondets drømmefinale, er vi langt på vei. Toppremien henger høyt og vil glede mange, forsikrer Rudnes.

Back To Top