fbpx
Annonse:
ÅPNES FOR PUBLIKUM: Hytta På Gammeløya Er Nå åpen For Publikum. Foto: Frank Otto Pedersen
ÅPNES FOR PUBLIKUM: Hytta på Gammeløya er nå åpen for publikum. Foto: Frank Otto Pedersen

Ny turisthytte på Gammeløya

Nå blir Gammeløya tilgjengelig for publikum. Fredag arrangerte DNT Sør offisiell åpning av hytta på øya som skal driftes som en turisthytte.

Varaordfører i Kristiansand kommune, Jørgen Kristiansen og styreleder i DNT Sør, Jan Willy Føreland, fikk æren av å åpne hytta. GumpenGruppen, som har bidratt med én million til kjøpet, samt fylkeskonservator Yvonne Fernmar Willumsen var selvsagt også til stede.

Kristiansand kommunes kjøp av Gammeløya gjør selve arnestedet for Kristiansands opprinnelse – Gammeløya i den gamle «Flekkerøe Havn», tilgjengelig og kjent for allmennheten. DNT Sør gleder seg over mulighet til å bidra til formidlingen av den spennende og interessante historien om Gammeløya.

– Vi har planer om å renovere hytta og tilpasse den slik at større grupper som for eksempel skoleklasser og foreninger kan booke hytta. Før vi kan sette i gang med det åpner vi nå slik at alle friluftsinteresserte kan benytte denne perlen, sier Bjørn Andersen-Steinsland, daglig leder i DNT Sør.

Bjørn forteller at hytta kan bookes ved å kontakte DNT Sør.

– Når den ikke er booket kan hvem som helst leie en seng, på lik linje som i fjellet. Det er 9 sengeplasser, og gode teltmuligheter. Hytta vil være låst, så besøkende må kontakte DNT Sør, sier han videre.

DNT Sør er med over 7200 medlemmer den syvende største lokalforeningen i Den Norske Turistforening.

– Vi arbeider for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv, og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag, sier Bjørn.

DNT har lange tradisjoner i fjellet, og har den siste tiden også fokusert på å forbedre tilbudet i nærområder – der folk bor.

– Da blir det naturlig for DNT Sør å gjøre friluftsliv ved kysten mer tilgjengelig for alle, mener Bjørn.