fbpx
skip to Main Content
GJERSTAD IL: Fra venstre: Stein Winterkjær, Ole Einar Bjørndalen, Ellen Winterkjær og Robert Aasbø. Foto: Norges Skiskytterforbund

Vinnerne av Ole Einar Bjørndalen Fondet 2016:

To av fire lag er fra Agder

Ole Einar Bjørndalen Fondet 2016 ble i går delt ut til Voss skiskyttarlag, Tonstad IL, Gjerstad IL og Stårheim IL.

Torsdag 24. august gikk utdelingen av Ole Einar Bjørndalen Fondet av stabelen på XL-BYGG sitt anlegg på Laksevåg i Bergen. Ole Einar Bjørndalen-fondet er et samarbeid mellom XL-BYGG, Norges Skiskytterforbund (NSSF) og Ole Einar Bjørndalen, der fire heldige klubber mottar 3 profesjonelle skiskyttergeværer til sin klubb. Fondets intensjon er å sørge for at klubbenes skiskyttertalenter kommer seg videre gjennom å sørge for at de har tilgang på profesjonelle geværer i en viktig utviklingsfase. Geværene er klubbens eiendom og lånes ut til aktuelle utøvere i klubben for en definert periode.

TONSTAD IL: Fra venstre: Rune Risnes, Terje Morten Øksendal, Håvard Johannes Risnes, Ole Einar Bjørndalen, Mikkel Fundal Gauthun, Mathias Øksendal og Gunhild Fundal. Foto: Norges Skiskytterforbund.

Små og stor hadde samlet seg for å hedre vinnerklubbene som i år var Voss skiskyttarlag, Tonstad IL, Gjerstad IL og Stårheim IL.

Entusiasmen var stor da de fremmøtte fikk mulighet til å duellere mot skiskytterkongen selv i laserskyting, samt en omvisning i smørertraileren som også var på plass. Salgs- og markedssjef i XL-BYGG, Arve Oldertrøen, ønsket alle velkommen og fortalte om XL-BYGG sitt samarbeid med Ole Einar Bjørndalen. Dette samarbeidet har vart i over 16 år og har vært givende for både Ole Einar og XL-BYGG. Begge parter synes det er flott at de som en del av avtalen kan bidra til rekruttering i skiskyttermiljøet. Profesjonelle skiskyttergeværer er en stor utgiftspost for klubbene så bidraget fra XL-BYGG blir høyt verdsatt.

Utviklingssjef i NSSF Per Arne Botnan og Ole Einar Bjørndalen ga de fremmøtte siste nytt fra NSSF og kunne røpe at laget og Ole Einar selv er godt i rute med treningen frem mot sesongstart og vinterens OL i Pyongyang. Bjørndalen trakk engasjert frem historier fra sin tid som ung skiskytter og understrekte viktigheten av riktig utstyr for at klubbene skal få utviklet skiskyttertalenter fra ung alder.

De fire vinnerklubbene viste stor takknemlighet til alle de involverte, og presiserer at dette er en viktig gave som gir muligheter for både deres egne utøvere, og for videre rekruttering til klubbene.

Back To Top