fbpx
skip to Main Content
SOLIDE RESULTATER: Tjueenårige Kristoffer Halvorsen imponerer stort i Ungdommens Tour de France. Foto: Kåre Dehlie Thorstad

Imponerer i Ungdommens Tour de France

Kristiansandssyklist Kristoffer Halvorsen har imponert stort på de seks første etappene i Tour de l’Avenir. Med god hjelp av det norske laget har han fått med seg en etappeseier og aldri vært dårligere enn nummer fire.

Landslagssjef Stig Kristiansen er svært fornøyd med den norske innsatsen så langt.
– Vi har jo holdt oss på hjula hele veien og klart det vi kom her for på de første 6 etappene med å få en etappeseier. Samtidig har vi klart å spare Tobias Foss og Jonas Abrahamsen så mye som mulig foran fjelletappene som nå starter. Vi har prøvd å kjøre aktivt slik at hele laget har fått sine muligheter underveis. Mye har endt i spurt der Halvorsen har vært sterk.

– Nærmer seg åpenbart VM form
Med en etappeseier, en andreplass, to tredjeplasser og to fjerdeplasser viser Kristoffer Halvorsen styrke og stabilitet foran VM på hjemmebane.
– Etter å ha hatt en treg start på året er han nå lett å kjenne igjen fra fjoråret. Han har tatt nye steg og ting ser veldig lovende ut for hans del. Han begynner åpenbart å nærme seg VM form. Det har ikke vært flatt på de første etappene her heller, og han har ikke hatt noen problemer med å sitte med i de signingene vi har hatt, sier Kristiansen.

– Fabelaktig lagarbeid
Å ha en regjerende verdensmester på laget byr også på noen utfordringer.
– Vi merker at det krever sitt å ha en regjerende verdensmester og den antatt best spurteren på laget. Det følger med en del ansvar på de rollene der. Syver Wæsted har tatt et kjempeansvar og har jobbet fra start til mål på alle seks etappene. Hele laget har vært med og bidratt og jobbet helt fabelaktig, sier en imponert landslagssjef.

Tøff konkurranse
– Vi har vært i vinnerposisjon på alle seks etapper, og skulle gjerne tatt flere seiere. Tour de l’Avenir er imidlertid det mest prestisjefulle U23 rittet for året. Det hører til sjeldenheten at et land vinner mange etapper per utgave. En etappeseier kan skaffe deg en proffkontrakt, så konkurransen er helt klart på det aller skarpeste.

Fjellene venter
Landslaget hadde tidligere i sommer en egen treningssamling i Alpene for å forberede seg optimalt for det som venter de.
– Vi er mer usikre på hvor vi står etter som vi ikke kjører så mange andre klatreløp. Vi har gjort våre forberedelser på treningssiden så godt vi kan og har et håp om en topp 10 plassering sammenlagt. Vi vil gjerne gjenskape det det Sindre Lunke klarte for et par år siden.

Back To Top