fbpx
skip to Main Content
Høyt & Lavt Trysil: Klatreparken åpnet 6. juni i år og har allerede hatt over 8000 gjester i parken. Foto: Jacob Gjerluff

De beste tipsene til en aktiv høstferie

Høsten er utetid, og helt klart best på fjellet. Klar luft, vakre farger og fin høstsol gir høstfjellet det lille ekstra. Til fots, på sykkel eller på hesteryggen. Det er opp til deg. Les Destinasjon Trysil sine beste tips til en aktiv ferie i Trysil i høst.

Unik sykkelopplevelse
Hvis du tror at stisykling ikke passer for deg så har du kanskje ikke vært i Trysil og syklet? Trysil har utviklet et helt unikt stisykkelprodukt. Lekne og morsomme stier venter på deg i Gullia – her er det stier og vanskelighetsgrader for alle. Har dere lyst på en pause er det bord og benker både i skogen og i sykkelparken GT Bike Park utenfor Gullia. Her finner dere også hopplinjer og en asfaltert pump track – kanskje pausen ikke blir så lang?

Når teknikken sitter etter noen runder i Gullia kan du ta heisen opp og teste en av Nord-Europas lengste flytstier. I Magic Moose finner du syv kilometer med doserte svinger, spennende treelementer og herlig flyt helt ned til heisen igjen!

Sykkelheis
Sykkelheisen Fjellekspressen er åpen hver helg, lørdag til søndag, utover høsten, og i høstferien (uke 40) går heisen hver dag. Hvis du ikke er klar for å sykle nedover, kan et alternativ på toppen være den 13 kilometer lange Fjellrunden, som er en tilrettelagt sykkeltur rundt hele Trysilfjellet. Heisen tar også glade vandrere opp på snaufjellet. Heisen går til og med 15. oktober.

10 anbefalte toppturer
For mange er høsten den beste tiden for toppturer. I Trysil har man tilrettelagt for familier ved å sette sammen ti anbefalte toppturer, Topp 10 Trysil. Toppturkassene er fylt opp med klippekort. Gå så mange turer du klarer, og leverer du inn klippekortet innen 22. oktober er du med i trekningen av fine premier.

Høst og hest
En ridetur på høsten er en opplevelse så tett på naturen som det går an. Ingen mygg og knott, og vepsen som surret rundt i sommer har dovnet. Det hviler en egen spenning og stemning i skogen på høsten, samtidig som det er en egen fred og ro, og en følelse av å være alene i villmarka. Møte med elg eller andre dyr og fugler er vanlige opplevelser på rideturer med Trysil Hestesenter.

Fortsatt grønn golfbane
På Trysilfjellet Golfbane er det golf for alle! Fra de yngste som hviner av fryd på den populære terreng minigolfbanen. Nybegynneren som slår sine første slag på drivingrangen. De mer erfarne som nyter en runde i klar høstluft på 18-hullsbanen, som er ranket som en av de bedre fjellbanene i Norge. Her er det plass til alle. Og lunsjen inntas gjerne på Cafè Arena.

Se opp for flyvende mennesker
En av årets største sommernyheter, klatreparken Høyt & Lavt Trysil, er absolutt verdt et besøk i høst. All klatring, bortsett fra banen for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Det er 5 klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader, og til sammen 66 klatreelementer.

Uten mat og drikke…
God mat er en viktig del av ferien, og i Trysil vil du ikke ha noen problemer med å finne både kvalitet, service og lokale retter. I høstferien finner du nesten 20 bike in, bike out spisesteder i sentrum, i fjellet, på Turistsenteret og i Fageråsen – både med utendørs- og inneservering.

Back To Top