fbpx
skip to Main Content
VANT DRØMMEFINALEN: Fra venstre: Korpsleder Sabrina Gabrielsen og dirigent Nadia Køhn i Borhaug Musikkorps og administrerende direktør Margit Unander i LOS. Foto: Arne Roger Janse

Borhaug vant LOS Fondets drømmefinale

– Fantastisk! Nå er vi nærmere enn noen gang å realisere et felles kulturhus for hele Borhaug, jubler Sabrina Miranda Gabrielsen.

Første søndag i september kunne den 23 år gamle korpslederen og resten av Borhaug musikkorps innkassere 200.000 kroner, etter å ha gått til topps i LOS Fondets drømmefinale. Foran 2000 tilskuere på den store scenen i Kjuttaviga i Kristiansand Dyrepark mottok representanter for korpset den store premien.

Etter at en jury valgte Borhaug musikkorps som en av årets fire finalister, har musikanter og ledere mobilisert kjente og ukjente til å gi sin finalestemme til korpset. Og de har lykkes godt. Borhaug musikkorps fikk mer enn 40 prosent av alle stemmene i årets drømmefinale.

– Vi har klart å engasjere lokalsamfunnet. En stor takk til alle som heier på oss og som har stemt på oss, sier Gabrielsen.

God rekruttering
Mens mange musikkorps rundt om i landet sliter med tilveksten, bobler spillegleden over i den lille bygda utenfor Farsund. Borhaug musikkorps har i dag 57 medlemmer i alderen 8 til 18 år. Det er ganske unikt med tanke på at barneskolen i bygda teller 115 elever.

– Vi er gode på rekruttering. Hver onsdag etter skoletid, arrangerer dirigenten vår notekurs for alle 3. klassinger som har lyst til å begynne hos oss. Mange av dem har eldre søsken som spiller eller har spilt i korpset vårt. Endelig er det deres tur, og gjett om de gleder seg! Her på Borhaug er korps kult, sier Gabrielsen.

VINNERLAG: Borhaug Musikkorps – IK Borhaug – LOS Fondets drømmefinale 2017. Foto: Arne Roger Janse

Borhaug musikkorps – som nylig rundet 50 år – har alltid vært høyt skattet av bygdas innbyggere. Korpset blåser liv i det tradisjonelle Listamarkedet om våren, de spiller i kirken på julaften og under Syng julen inn på Misjonshuset. På Kristi Himmelfartsdag har korpset sin egen konsert, og på 17. mai marsjerer korpsmusikantene selvsagt stolte gjennom Borhaugs gater.

Dårlig akustikk
Korpset øver to ettermiddager i uken i skolens festsal. Den er alt for liten for den store korpsgjengen, og akustikken her er heller ikke mye å skryte av. Instrumenter, stoler og notestativ må hentes frem og ryddes bort hver eneste gang. Sånt tar unødvendig mye tid.

– Vi må helt klart ha mer plass! Sammen med idrettslaget IKB har vi derfor overtatt en gammel telefonsentral og brannstasjon av Farsund kommune. Bygningen er i meget dårlig forfatning og må totalrenoveres før vi kan ta lokalene i bruk, forklarer Gabrielsen.

Dette er en stor og kostbar jobb som krever mer enn hva et korps og idrettslag kan klare å finansiere alene. Nå jobbes det dugnad i prosjektet, og hele bygda er i sving, inkludert lokale snekkere, rørleggere og elektrikere.

Felles kulturhus
– Vi klarer mye på egenhånd, men materialer, nye vinduer og alt av inventar trengs det penger til, samt noe arbeidskraft. Pengene fra LOS Fondet kommer utrolig godt med, sier Gabrielsen.

Det nye bygget vil romme øvelseslokaler, lager og møterom for musikkorpset, mens det lokale idrettslaget får garderober med dusj og eget lager. Her skal det virkelig yngle av unge korpsmusikanter og idrettsdeltakere, men resten av bygda er også hjertelig velkommen til å ta lokalene i bruk.

– Et felles kulturhus for hele Borhaug. Det er drømmen. Nå er den farlig nær, jubler Gabrielsen.

Back To Top