fbpx
Annonse:
Mini Electric

Forsmaken på et nytt ikon

MINI Electric Concept er forsmaken på den første helelektriske MINI’en. Verdenspremieren holdes på bilutstillingen i Frankfurt i september, og markerer et nytt kapittel i MINI-historien.

Konseptbilen gir et innblikk i hvordan den første serieproduserte helelektriske MINI’en kan se ut når den lanseres i 2019.

– I 1959 rullet den første MINI’en ut fra fabrikken i England, den ble et ikon over natten. Når den første helektriske MINI-en ruller ut fra fabrikken i Oxford i 2019, 60 år senere, blir den et ikon for en ny tid, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Tar med seg arv og erfaring inn i fremtiden
MINI har alltid vært kjent for sine sporty og urbane kjøreegenskaper. Det er en arv som forplikter, men også lover godt for den kommende elbilen.

­­– Den ikoniske designen, den frekke sporty looken og ikke minst gokart-følelsen bak rattet som mange elsker MINI for, er en del av oppskriften også i 2019, sier Tegneby.

Det er snart 10 år siden MINI lanserte sitt første elektriske konsept, MINI E. Modellen ble i sin tid produsert i 600 eksemplarer, og ble brukt for å samle den kunnskapen man trengte for å produsere en komplett elektrisk bil. Denne kunnskapen la grunnlaget for utviklingen av BMW i3, som i dag er et av verdens mest innovative og suksessfulle elbilkonsepter.

Mini Electric Concept er en videreføring av dagens kompakte kjernemodell med 3 dører, og den tidligere konseptbilen MINI E. Den typiske sekskantede grillen og de runde frontlyktene gir MINI Electric Concept en umiddelbart gjenkjennelig front. Lekne designelementer rundt om på karrossieriet gir assosiasjoner til MINI E og andre produksjonsmodeller. Faktisk er flere elementer produsert ved hjelp innovativ 3D-printing. Med dette viser MINI at 3D-printing kan brukes til produksjon av ulike stylingelementer, som etterhvert også kan leveres etter personlige ønsker.

Nye kapitler i MINI’s historie
Med siste generasjon MINI Countryman tok det tradisjonsrike bilmerket enda et steg opp i både størrelse og allsidighet. Bilen ble også den første MINI’en med elektriske krefter når plug-in hybriden MINI Countryman S E ALL4 ble lansert tidligere i år. Den markerte en milepæl i MINI-historien med firehjulsdrift og sportslige egenskaper kombinert med muligheter for utslippsfri kjøring, og større plass og mer utstyr og brukervennlighet enn noen sinne.

– Nye MINI Countryman markerte på mange måter et aldri så lite veiskille for MINI. Nå gjør vi oss klare for et nytt elektrisk kapittel som starter i 2019, avslutter Tegneby.