fbpx
Annonse:
Underwing På Scenen

Tok med seg stormen inn

Fakta:

– Underwing slapp ny singel «I Am The Sun» på Pinecone Records den 28/10/2017.
– Du kan også høre bandet i Arendal Kulturhus som oppvarming for showet«Dracula – Swing of Death» den 18. November.
– Bandet jobber i dag med ny EP som planlegges lansert vår-sommer 2018.

Vær og vind var ingen hindring da Grimstad-bandet Underwing inntok scenen på Midnattsol Kafe og Grill fredag kveld.

Bandet fremførte et show og musikk av høy kvalitet, til stor begeistring for et engasjert og ­beundrende publikum. Underwing har siden de ble dannet i 2016 utviklet et unikt musikalsk uttrykk innenfor grunge/hard-rock-sjangeren, med inspirasjon fra band som blant annet Alice in Chains og Black Sabbath. Bandet fremfører kjente låter som «come together» og «I put a spell on you», men det er likevel med deres egenkomponerte låter at bandet briljerer som best.

Viktige budskap

Med røff stemme og tunge gitarriff har Underwing med låter som «Reaper» og «Sunless Seed» fokus på psykisk helse, og formidler i sine låter tunge budskap om blant annet angst, depresjon og ensomhet.
– Vi synes det er et viktig tema i dagens samfunn. Vi har alle kjent på livets skyggesider, og tekstene på denne plata handler mye om selvutvikling og veien til aksept når ting er litt tungt – På en litt kryptisk måte så det er opp til tolkning, sier Lead-gitarist Magnus Christiansen.
Bandet gav ut sin debututgivelse «Kaela Upsweep» på Pinecone Records den 20. Mai 2017 da de på utgivelsesdatoen donerte 30% av platesalget til Rådet for psykisk helse.
– Vi er alle motsetninger av oss selv. 28. oktober lanserer Underwing ny singel med musikk­video. Pressekontakt Magnus Christiansen sier: «I am the Sun» er en låt som handler om at vi er alle både gode og vonde.

– Vi er alle motsetninger av oss selv. Mange glemmer at vi er begge deler. Videoen som slippes med låta er rett og slett en mimrevideo fra i sommer sammen med gode venner, og inneholder essensen av vår sommer ala 2017.

Norges kuleste vokals
Kafeinnehaver på Midnattsol Kafe og Grill Knut-Bjørnar Knutsen er en erfaren lydmann som tidligere har turnert med store artister som Anita Skorgan og Espen Lind. Han mener vokalist Eenyeto har «sannsynligvis norges kuleste vokalstemme», og sammenligner med ikoner som Axel Rose (Guns’n Roses) og Layne Staley (Alice in Chains). Eenyeto trekker selv frem sistnevnte som en av hans klart store musikalske idoler og inspirasjonskilder. Selv har Knut stor forståelse for hva slags utstyr og friheter et band trenger for å låte bra og prestere sitt beste. Han står parat og nyter show og stemning fra bak lydpanelet, og påpeker at bandet har full frihet til å slå seg løs slik de selv ønsker for å skape best mulig show.

Fleksibelt utested
Han disker opp med mat og drikke, i det som kan virke som kanskje Sørlandets mest «fleksible» utested. Det viktigste for ham er at musikere og publikum blir godt ivaretatt, slik at de kan konsentrere seg om musikk og god stemning. Kafeén inviterer jevnlig til jam og åpen scene for lokale musikere.

Marilou Obena driver av Midnattsol kafe inviterer lokale musikkere til åpen scene.