fbpx
skip to Main Content
Flott lokale: Vibeke Vesterhus har grunn til å være

Vibekes nye blomsterbutikk

Så avsides det går an å komme, har Vibeke Vesterhus åpnet sin egen blomsterforretning. Nå i et nytt bygg som gir henne 10 ganger så stor plass som sitt tidligere kjellerlokale.

Det er ikke bare i byer det bygges nye butikker. Vibeke Vesterhus er et godt eksempel på akkurat det. For godt og vel ett år siden startet arbeidet med å bygge opp et nytt gårdsbygg på besteforeldrenes tomt lengst vest i Høvåg, med Høvågs bygdemuseum som nærmeste nabo. Her har hun nå flyttet inn med alle sine blomsteroppsatser og tilbehør. Sentralt i butikklokalet er benken som Helena Jonassen hadde på landhandelen sin i Gamle Hellesund som ble lagt ned midt i 80-åra. Denne har hun fylt med servietter og stearinlys av ulike størrelser og variasjoner. Det er mye en kan ha rundt flotte blomster, må vite.

Drøm realiseres
– Dette er en gammel drøm. Nå har jeg en mye større butikk enn tidligere. Her er det plass for både kurs og besøkende, forteller Vibeke som allerede har hatt besøk av to etasjers busser med eldre fra Lund, Tveit og Randesund. – Det var en stor opplevelse. De likte tydeligvis det de fikk se!
Vibekes Blomster startet hun i kjelleren på andre siden av veien for 12 år siden. Der hadde hun drøye 20 kvadratmeter til rådighet. I det nye bygget har plassen blitt 10 ganger så stor.
– Nå er alt under ett tak. Jeg trengte mer lagerplass, siden blomster og alt utstyret til disse tar mye plass. Og det er godt å ha et sted der musene ikke kommer inn, sier Vibeke og smiler sitt karakteristiske smil. – Og her har jeg utsikt mot sjøen. I mye både lysere og større lokaler enn tidligere.

Låve ble revet
Den gamle låven som stod her, ble revet for snart to år siden. I månedene som har gått har huset blitt oppført og Vibeke har innredet det til sin blomstrende virksomhet.
Med seg over til butikken sin, har hun alltid sin firebente venn Amy (7).
– Jeg har alltid ønsket meg en arbeidskollega som er snill og glad og trofast. Hun er alltid med, også om sommeren når jeg setter meg i båten og kjører utover til ferierende på øyer for å hjelpe dem med blomster. Amy har da alltid på seg redningsvesten, forteller Vibeke.
Hun gleder seg over å ha mye å gjøre i skjærgården. Nettopp hennes mnange oppdrag fra ferierende er jo også grunnen til at hun ikke har faste åpningstider.
– Tidligere har jeg dratt mye rundt og holdt kurser på ulike forsamlingssteder. Nå håper jeg vi kan holde kursene her!

Benk fra tante
Tanta til mannen hennes, Helena Jonassen, drev i mange år landhandel i Gamle Hellesund. Den store landhandlerkommoden hun hadde i butikken sin, er nå flyttet inn her og rommer lys og servietter og andre pynteting.
– Dette er en disk som særlig de mange som kommer utenfra bygda synes det er gøy å se. Mange tilreisende kommer innom, og de legger merke til den benken, konstaterer Vibeke som gleder seg over å registrere to besøk fra Søgne to dager etter hverandre forleden helg.
– Mange stopper når de ser skiltet, og det synes jeg er gøy!

Dekoratøren: Vibeke har lang erfaring med å lage juledekor. Hun gleder seg over stadig mer populære dørkranser.
Back To Top