fbpx
skip to Main Content
SMAKSPRØVER: Mange var interessert i å smake på østers, og Espen Bierud fra Norwegian Shores delte ut smaksprøver.

Fra problem til delikatesse

Under Næringslivsdagen på Sam Eyde Videregående skole i uke 46 fikk vi blant annet høre om det nystartede firmaet Norwegian Shores som har satt i gang salg av norsk håndplukka villøsters.

Denne delikatessen er i ferd med å skape store problemer på Sørlandskysten da den har en voldsom spredning og er i ferd med å ødelegge badestrendene mange steder.

På det meste kan du finne opptil 350 skjell pr kvadratmeter, og da er det også et miljøproblem, sier Espen Bierud som er gründeren bak Norwegian Shores. Sammen med sin kompanjong Kristian Lier startet de opp i februar i år og jobber med å få solgt inn delikatessen til restauranter i hele Sør-Norge. – I Oslo fikk vi mange kontrakter straks vi satte i gang, men her på Sørlandet går det litt tregere. Foreløpig har vi avtale med Fiskebrygga i Arendal, Smak & Behag i Grimstad og Bølgen og Moi i Kristiansand. Vi håper at flere etter hvert vil få øynene opp for denne kortreiste og sunne delikatessen, sier Bierud. I Frankrike, som har rekorden i østersspising i hele verden, spiser hver innbygger 30 østers pr år. Østersspising er både miljøvennlig og sunt, og er med på å trygge badestrendene.

Back To Top