fbpx
Annonse:
Mosvold Med Odd Bjørn

– Dette har Kristiansand godt av

Storinvestor Kurt Mosvold synes det både er trist og et tap for lokalsamfunnet at Schibsted på nyåret legger ned Kristiansand Avis som han, og fetteren Roy Gundersen, solgte til mediehuset for noen år siden. At det kommer en arendalitt seilende inn på banen med en ny lokalavis til folket, synes han er ensidig positivt.

-Jeg er jo ikke noe glad i monopol. Jeg skulle gjerne sett at det kommer en ny avis. Derfor er jeg veldig positiv til at du kommer på banen nå, sier Kurt Mosvold fra kontoret sitt Mosvold & Co AS i Østre Strandgate i Kristiansand til Odd Bjørn Jensen i Tvende Media som er på besøk for å lufte noen helt konkrete planer.

Odd Bjørn Jensen vil gjøre sin egen markedsavis, Sørlandsavisa Kristiansand, til det som lokalavisa Kristiansand Avis var.

-Nedleggelsen av Kristiansand Avis skal ikke være merkbar, sier Jensen om planene sine om å fortsette å gi lokalbefolkningen nyheter fra både sportsarenaen og folkelivet.

En kjempemulighet

Jensen i Tvende Media, som også eier lokalavisa Arendals Tidende, ønsker å ta opp tråden som nå blir kuttet over av Schibsteds nedleggelse av Kristiansand Avis. Sørlandsavisa Kristiansand vil nå få mer redaksjonelt innhold, og dekke det som rører seg i Kristiansand.

-Det er kjempespennende. Dette er en kjempemulighet, den posisjonen som dere tar nå. Kristiansand har godt av at det kommer flinke folk fra Arendal, sier Mosvold.

Han mener det er viktig å bygge ned konkurransen som er mellom de to byene, og heller se på Agder som en region.

-Vi må bygge regionen sammen. Ikke sitte på hver vår tue, sier Mosvold.

 

Idealisme

Mosvold & Co AS er et familieeid investeringsselskap. Investeringene er hovedsakelig knyttet til eiendom, shipping og aksjer.

Store eiendomsinvesteringer som Fiskebrygga, handlegater i Kristiansand sentrum og i Sørlandsparken, er noen av prosjektene de holder på med. Mosvold mener det er viktig å ha på plass en lokalavis som skriver om lag og foreninger, som speiler lokalsamfunnet i større grad enn en regionsavis har kapasitet til å gjøre. Det var derfor han gjennom 10 år sto bak gratisavisa Kristiansand Avis sammen med Roy Gundersen, og ikke minst initiativtaker Arild Hansen. Avisprosjektet var mer idealisme enn penger.

I 2012 blir Kristiansand Avis heleid av Fædrelandsvennen. Nå har de varslet at de legger den ned på nyåret.

 

Overtok annonsemarkedet

Mosvold skjønner at motivet for å kjøpe avisa var for å ta annonsemarkedet, men synes det er trist at det ikke lenger skal være en avis som dekker stort og smått.

-Det er veldig kjedelig at de legger den ned nå. Det er en lokalavis befolkningen er glad i, sier Mosvold.

Han henter frem noen av avisene fra arkivskapet. Som over middels engasjert i festivaler, idrett, kultur og kirkeliv, synes han Kristiansand Avis er en viktig aktør. For mange betyr pressedekning sponsorer, eller annen form for støtte og oppslutning. Derfor ønsket han en mer lokalpatriotisk avis.

-Det var ikke noe mål å tjene penger. Vi satset 1 million tilsammen. Det var et slags hobbyprosjekt. Det er mulig å tjene penger i alle bransjer, om du er best. Har du litt flaks i tillegg, blir det gjerne bra, sier Mosvold.

Han ønsker Odd Bjørn Jensen i Tvende Media lykke til med Sørlandsavisa Kristiansand.

-Det skal bli veldig gøy å få på plass en ny avis i Kristiansand, sier Mosvold.