fbpx
skip to Main Content
GODT SALG: Forrige utgave av Nissan Leaf har solgt godt i Norge, det er nå over 34.000 Leaf på norske skilter. Foto: Produsenten

Motor

Prisen på nye Leaf klar

Nissan mener de setter en «ny standard hva angår pris, utstyr og rekkevidde for elbiler i Norge» med den nye generasjonen Leaf.

Den norske importøren har nå offentliggjort prisen på alle utgavene av Leaf, som vil starte på 236.000 kroner, mens toppmodellen med Tekna-utstyrspakke koster det samme som introduksjonsutgaven som så langt har vært den eneste med norske priser, 284.000 kroner.

– Responsen vi har fått på nye Leaf, er over all forventning. Det er allerede solgt rundt 4000 biler av introduksjonsmodellen, og nå som fullt sortiment er tilgjengelig for bestilling, tror vi flere vil benytte anledningen, sier Knut Arne Marcussen, kommunikasjonssjef i Nissan Norge.

Bilen kommer med en batteripakke på 40 kWt, 30 prosent mer enn i forgjengeren, og skal ha en rekkevidde på 378 kilometer.

Et problem med flere av elbilmodellene som har kommet på markedet de siste årene, er leveringstiden. For Opel Ampera-e er den på nærmere to år, mens Hyundai tidligere i høst sa at den var på rundt ett år for modellen Ioniq.

 

God tilgjengelighet

Marcussen lover at tilgjengeligheten på Leaf blir en helt annen.

– Vi begynner utlevering av nye biler i februar. Bestiller du bilen i dag, så får du den i mai eller juni – senest.

Han trekker også fram prisen.

– Volkswagen e-Golf begynner på nesten 320.000 kroner, og det er før du begynner å krysse av for ekstrautstyr.

Leaf blir levert med det de kaller e-Pedal, som skal regenerere energi tilbake til batteriet når bilen triller. Den blir også tilgjengelig med førerassistentsystemet ProPilot, som skal være semi-autonomt, med selvparkeringssystem og det de kaller «intelligent aktiv filholder».

Første generasjon Leaf ble introdusert i 2010. Nissan sier den er verdens mest solgte elbil med godt over 283.000 solgte eksemplarer over hele verden, hvorav drøyt 34.000 er solgt i Norge.

Back To Top