fbpx
skip to Main Content
VIL GJØRE NOE: – Folk vil gjøre en forskjell etter å ha sett forestillinga. Etter å ha sett denne får de en større forståelse av hvordan deres medmennesker har det, sier Alexander.

Alexanders liv

Alexander setter ord på manges følelser, i den ­suksessfulle forestillingen «Mannen i speilet» som nå endelig kommer til Kristiansand.

– Jeg gleder meg veldig til å komme nedover, sier Alexander som er bosatt i Stavanger – men opprinnelig er fra Bodø.

I fire år oppholdt han seg på Yttrabekken ungdomsheim i Mo i Rana, med skolegang på Kongsveien videregående skole.

Viktig tema
Alexander Skadberg spiller hovedrollen i forestillingen. Psykisk helse og åpenhet er viktig, og Alexander gjør hver dag en forskjell og jobber hardt for psykisk helse særlig blant barn og unge.
Selv kaller 25-åringen seg for «en ung mann med store ambisjoner». Han stiller på scenen alene. Ved siden av seg har han en erfaren jazz-pianist.

– Jeg har alltid vært glad i lyden av piano. Dette er en monolog forestilling om mitt liv.

Jeg vet at kristiansanderne er opptatt av helse.

Jeg tror derfor vi kommer tilbake senere også, sier Alexander som tidligere har besøkt Bragdøya.

– Maken til flott by skal en lete lenge etter! Folk kommer og engasjerer seg. De vet ikke hva de får, men får en historie de tydelig blir facinert av.

Til Kristiansand
Alexander kommer til Kilden teater og konserthus 9. februar med sin forestilling som har blitt vist i Bergen, Ålesund, Stavanger, Mosjøen og Drammen. Nå er det Trondheim, Oslo, Kongsberg og Kristiansand sin tur. Forestillingen kan ikke bli fullrost nok og har kun gode anmeldelser.
Det nye med forestillingen 2018 er en ny fortellerstemme, og det er den kjente Bjørn Sundqvist. Forestillinga varer i nøyaktig èn time.
Ektefødt ærlighet
I forestillinga kommer han til å ­profilere ektefødt kjærlighet.
– Vi snakker veldig mye om hvor fint vi har det, men få sier hvordan de egentlig har det. Innerst inne.
I løpet av forestillinga kommer han bl.a. inn på seksuelle overgrep. Rus. ADHD. Alt med en humoristisk vri.

Cali i Colombia
Alexander Skadberg tok sine første skritt i en liten by som heter Cali i Colombia.
– Her bodde jeg sammen med min mor til jeg var 2-3 måneder og videre ble flyttet til et barnehjem. På barnehjemmet bodde jeg de neste 2 årene før min nåværende adoptiv­familie flyttet til Norge, nærmere bestemt Bodø i Nordland, forteller Alexander til Sørlandssavisen Kristiansand.

TEDDYBJØRNEN PÅ PLASS: Nosse er selvfølgelig med Alexander på scenen.
– Jeg fikk han da jeg var kjempeliten. En blir aldri for voksen for å bli barn igjen.

Alexander er grunnlegger av Alexanders Metode, og har i 5 år reist Norge på kryss og tvers med foredrag om ADHD og psykisk helse for barn, ungdom og voksne. Nå har han tatt steget videre og har lansert sin egen forestilling, Mannen i speilet. Forestillingen blir en reise inn i Alexander sin verden, der såre og vonde barndomsår blir belyst på en vakker måte. Finnes det et håp for alle, selv når livet er på sitt mørkeste?
Han vil gi de usynlige barna en stemme, og vise at det skal lite til for å tenne et stort håp, hos de som ikke har det så greit under oppveksten.

Positive anmeldelser
Her er noen av publikums ­reaksjoner etter å ha sett forestillingen:
– Forestillingen er sterk, levende og åpenhjertet. Mannen i speilet tar opp temaer som det er viktig å ha fokus på i hverdagen, adopsjon, barndom, rus og psykisk helse. Alexander imponerer med sin positive, inspirerende måte å fortelle historien sin på.

«– Du sitter igjen med mye og det setter i gang tankeprosesser som varer over tid.»

«– For meg er det helt magisk. Jeg håper at alle vil se denne enestående forstillingen når den er i nærheten av der du bor.»
« – Anbefales på det sterkeste av alle som jobber med barn og unge.»

– Dere som kan må dra og se og høre og oppleve Alexander. Mannen i speilet gir alt for at alle skal skjønne og forstå hvordan det er når livet ikke er A4. Temaene han tar opp er kjempeviktige både for de som selv har måttet mestre ulike ting- for pårørende som er rundt og for alle andre mennesker og da spesielt de som omgår barn og unge i en stor verden.

Back To Top