fbpx
skip to Main Content
RUMPA: - En rumpe er god å ha, og fortjener et portrett, mener kunstneren.

– Rumpa fortjener et portrett

Øyvind Øyen fra Hisøy er kanskje mest kjent som ihuga gitarist i lokale rockeband. Nå har han sin aller første salgsutstilling på Pakkhuset galleri hvor han viser fram egne oljemalerier for første gang.

Mange kjenner Øyvind fra musikk­miljøet i Arendal. Han er stadig å se på ulike konserter enten det er jazz eller rock, og som fast gitarist i bandet «Still Messin» rocker han ofte i fra seg på scenen på utestedet Barrique. Det ikke alle vet om den sosiale musikeren, er at han også har mange års erfaring som kunstner.

 

Særpreg
For første gang stiller han nå ut maleriene sine i all offentlighet, noe som både er spennende, gøy og litt skummelt.
– Jeg skulle gjort dette for lenge siden, men jeg har venta og venta på det perfekte. Nå var det på tide å vise hva jeg holder på med, forteller han.
Rundt 20 malerier henger utstilt på veggene i lokalene på Torvet. Motivene er forskjellige med alt fra nakne kropper til naturlandskap og mer minimalistisk stil. Etter 30 års erfaring med penselen har han skapt sitt eget særpreg, noe gallerist Tom Jensen mener er av svært høy kvalitet.
– Bildene er steike gode, og det er veldig gøy å få lov til å stille de ut her i galleriet vårt, sier han fornøyd på klingende bergensk idet avisa tar turen innom ­galleriet.

VELSTAND: En velholden mage beskriver velstand.

Øyvind bestemte seg i oktober i fjor. Etter et søk på google fant han fram kontaktinformasjon til galle­riet og tok kontakt. Innehaverne av Pakkhuset, Tom og Nina Jensen, likte umiddelbart hva de så, og 16. desember hadde han åpning av sin første salgsutstilling. Det er imidlertid ikke første gang han har vist fram bildene i offentlighet.

– I 2005 sendte jeg inn et bilde til Sørlandsutstillingen som ble antatt. Det var et maleri av silikonpupper, forteller han.
Etter utstillingsåpningen har han solgt to bilder, det er han fornøyd med. Han håper likevel at det er flere som ønsker å kjøpe noen av maleriene hans.
– Utstillingen henger ut januar og gir gode muligheter for interesserte til å ta turen innom, enten det er for å kjøpe eller bare se, sier den blide hisøykunstneren.

– Rumpa er god å ha
I motivene viser han en uredd side, og det er mange blikkfang om man lar øynene skli gjennom rommet. Særlig ett bilde fanger oppmerksomheten, et maleri av en naken rumpe.

– Rumpa fortjener et portrett, sier han og ler så de viltre krøllene på hodet hopper og danser i takt med latteren.

– Rumpa er god å ha. Den er god å sitte på og god å gjøre fra seg med, men den er ikke malt etter en modell altså, det er bare fri fantasi alt sammen, fortsetter han.

Ifølge kunstneren har rumpe­maleriet fått mye oppmerksomhet, det er et annerledes maleri som vekker oppsikt, og det er mange som kommenterer det.

Et annet bilde som også har fått mye oppmerksomhet er et maleri av en voksen mannemage med pupper.
– Jeg har kalt bildet for ­«Velstand», det kunne i grunnen vært et selvportrett, men det er det ikke. Jeg har ikke så store pupper, sier han.

Refleksjoner
Selv om han utelukkende maler av fri fantasi har de fleste ­bildene en betydning, en tanke eller en ­historie. Et maleri av en tåteflaske sammen med et dødninghode symboliserer livets gang fra fødsel til død, og et maleri av en mann med kvinnebryster sammen med en antenne ­symboliserer overvåkning. En bonde i naturen, vakre kvinne­kropper, naturlandskaper og fjell preger mange av maleriene.
– Dette liker jeg spesielt godt, sier gallerist Tom og peker på et maleri hvor en gammel telefon­kiosk står gjemt bak et tre i skogen. Et bilde av en kvinne på den ene siden av maleriet og et dødninghode på den andre siden har fått navnet «Refleksjon».
– Jeg malte kvinnen i 2009, så malte jeg dødninghodet i høst. Jeg hadde William Shakespares skuespill Hamlet i tankene med ordene «to be or not to be», for­klarer han.

Vinterskog
Øyvind er utdannet sivilingeniør, og det var etter at han var ferdig med studiene at malerinteressen virkelig blomstra.
– Jeg nærma meg 30 år, var nyutdanna og arbeidsledig. Jeg har alltid vært interessert i malerkunst og hadde lenge hatt lyst til å begynne å male. Jeg begynte med akvareller, så gikk jeg over til oljemaling, det gir mye mer frihet i utførsel, forteller han. Om han skal satse i større grad på kunsten er han usikker på, men han røper at en av drømmene er å delta på Høstutstillingen, som er Norges største scene for samtidskunst.
– Det er vel egentlig ikke en stor drøm, men det hadde vært gøy, sier han beskjedent.

Å VÆRE ELLER IKKE VÆRE: Inspirert av Shakespares Hamlet malte Øyvind dette bilde.
Back To Top