fbpx
skip to Main Content

Depui gjør comeback på scenen

Fakta: Depui
 • Har gitt ut 2 album, 1 EP og en rekke singler
 • Blitt radiolistet på NRK
 • Turnert Kina og Tyskland
 • Har gjort en rekke opptrender i ulike land
 • Driver musikkselskapet Ghost Town
 • Opererer som artistmanager
 • Har tidligere samarbeidet med Hanne Sørvåg, Frøder og Tuva Syvertsen

I mai i fjor, annonserte Depui at han av sykdomsrelaterte årsaker måtte gi seg med å holde konserter. Det gikk ikke bookingagentene hans med på. Nå har Evje-artisten, som startet sin karriere i Kristiansand, tilbakelagt hele ni utsolgte kirkekonserter i Tyskland.

I vår møtte Bent Ivar Depui Tversland (33) veggen. Evje-gutten, som begynte sin musikkarriere i Kristiansand, valgte i 2016 å flytte tilbake til røttene for å få få litt sinnsro etter å ha bodd en periode i Oslo. På grunn av sykdom måtte han ta ting mer piano, og da passet et hektisk liv i hovedstaden særdeles dårlig. I tillegg til å være solo-artist og låtskriver, jobbet musikeren som manager for andre artister, og drev eget plateselskap og musikkforlag. Nå måtte han rett og slett prioritere helsen.

 • Jeg var også gått litt lei av alt arbeidet som fulgte med. Det er mye som skal organiseres i forkant av en konsert; musikere, øving, innspillinger og sø Dette begynte å tære på motivasjonen min, minnes han.

 

Hadde ingen aning

Ti år med sjauing og farting hit og dit for å opptre hadde satt sine spor. Bent Ivar hadde bestemt seg for å fokusere på å skrive låter for andre og kanskje gi ut en sang under eget navn i ny og ne. Derfor annonerte han full konsertstopp via sin facebookside i våres.

Hans tyske bookingbyrå visste ingenting, og stemningen ble lettere panikkartet ettersom de ufortrødent hadde booket noen konserter for den sørnorske rockartisten med den rufsete stemmen som tyskerne alt var blitt så glade i. Tversland har nemlig spilt i Tyskland ved en rekke anledninger siden 2014.

 

 • Kirkekonserter var noe jeg hadde mindre erfaring med, i alle fall fra utlandet. Jeg har kun gjort noen kirkekonserter på Evje, som regel via bekjentskaper. Slike oppdrag er bedre betalt og publikum er mer lydhø Bookingbyrået forsikret meg om at de ville ta seg av alt det praktiske. Derfor var det vanskelig å si nei til denne turneen. Det var nysgjerrigheten som tok overhånd. Jeg ville se om jeg tålte det, og det gikk jo veldig greit, forklarer låtsmeden om tysklandsbesøket, som han avsluttet for få dager siden.

 

Gikk i seg selv

Det viste seg nemlig at flyttingen fra Oslo innebar mindre fysisk aktivitet, som medførte forverret fysisk helsetilstand for Depui, som lider av en uvanlig, medfødt nervetilstand som fører til muskelsvinn ved mangel på riktig trening.

I stedet for å bli mer aktiv, gikk gitaristen inn i seg selv. Selvransakingen førte til hans siste singel, titulert «Will You Help Me», som ble sluppet i høst.

 

 • Jeg prøvde å utforske mørket i meg. Det er en sang som handler om en som har psykotiske trekk. Man blir litt hobbypsykolog på Evje, og det er lett for å begynne å analysere folk, ler han.

 

Ny plate og turné

Nå har turneen gitt mersmak. I april reiser sørlendingen til Hamburg for å spille inn sitt tredje album, denne gang med sin tyske besetning. Etterpå blir det lanseringsturné, dersom helsa holder.

 • Jeg gidder ikke tenke på det nå. Jeg må fokusere på det positive og satse på at det går bra.

Depui opptrer på Kick den 7. februar i regi av Protestfestivalen hvor alle artistene som gikk bort i 2017 skal hedres.

Back To Top