fbpx
Annonse:
MER KLATRING: Det Blir Muligheter For Mye Mer Klatring For Alle Når Ingunn Trosby Og CKK Får Realisert Planene Om Et Komplett Klatresenter På Grim.
MER KLATRING: Det blir muligheter for mye mer klatring for alle når Ingunn Trosby og CKK får realisert planene om et komplett klatresenter på Grim.

Kristiansand får klatresenter

Fakta:

Klatresenteret

 • Byggestart i juni 2018
 • Planlagt åpnet august 2019
 • Vil inkludere en buldrevegg for barn og ungdom
 • Skal kunne romme opp til 150 mennesker
 • Vil koste 7,5 mill. kr. hvorav ca. 5 mill. i privat kapital
 • Budsjetteres med overskudd i andre driftsår
 • Har skapt interesse blandt mange investorer

Connect Sørlandet

 • Non profit organisasjon
 • Kobler gode ideer med kapital
 • Nettverk med 40 investorer i Agder
 • Klatresenteret er den 6. investeringen i 2017

Lokale investorer, samt én fra Oslo, vil sørge for nødvendig kapital når det skal åpnes profesjonelt klatresenter på Grim til neste år. Anlegget vil måle tusen kvadratmeter gulvareal og 16 meter takhøyde.

Ingunn Trosby startet med klatring for 20 år siden og ser behovet for en ordentlig klatrevegg for idretten, som er egnet for konkurranser.
– Da Samsen og Spicheren fikk klatrevegg ga det muligheten til å trene innendørs, noe vi trenger i Kristiansand. Når det regner blir terrenget vått og og derfor uegnet til trening. Det ble raskt for dyrt å klatre på Spicheren dersom man ikke behøvde å bruke de andre treningstilbudene deres.

For klatremiljøet ble Aquarama redningen når de kom på banen, fordi Christianssand Klatreklubb (CKK) fikk en avtale via kommunen om gratis klatring, sier hobbyklatreren og instruktøren.

Stor etterspørsel
Etter hvert ble pågangen for stor. Kapasiteten på Aquarama ble sprengt.
– Den veggen er så synlig og tiltrekker seg så mange klatrere at klubben straks fikk utvidet medlemsmassen fra 150 til 500. Ettersom man må være medlem for å klatre der, kunne vi sagt nei til flere medlemmer.

I stedet tar CKK initiativet til å få etablert et fullverdig klatresenter. Da vil medlemstallet potensielt sett kunne doble seg, forteller hun videre.

Trosby er med i en gruppe fra CKK som arbeider med dette anlegget. Inspirasjonen har gründeren hentet fra andre norske byer som har store klatresentre.

– Markedet skriker etter større fasiliteter, stemmer Bjørn Erik Aastveit i.
Han er daglig leder i Connect Sørlandet, som har hjulpet Trosby med å finne investorer og en mentor til prosjektet.

ÅPNER 2019: I et eksisterende bygg i Bryggerigropa ved siden av CB kommer det klatresenter. Ved siden av kommer det et tilleggsbygg. Skissen er laget av Trollvegg Arkitekter.

Vil gi variert tilbud
Klatresenteret vil etter alt å dømme bli lokalisert på Grim, vis á vis Christianssand Bryggeri, på Bane Nors eiendom. Blandt naboene vil det komme et vandrerhjem.

Det er søkt om byggetillatelse til et tilleggsbygg for å kunne reise en 16 meter høy klatrevegg. Totalt vil grunnflaten måle tusen kvadrat.

– Det flotte med lokasjonen er at Grim og Tinnheia er et kommunalt satsningsområde med tanke på befolkningens helse, oppvekst og fysisk aktivitet.

De mangler blandt annet egne treningssentre. Klatresenteret vil romme et lavterskeltibud for dropp-inn-gjester som er nysgjerrige på klatring, i tillegg til blandt annet styrkerom og yoga-avdeling, røper gründeren.

Blandt de 12 aktuelle aksjonærene finner man Christianssand Klatreklubb og en person fra Oslo som fra før av har erfaring med å drive klatresentre med suksess.