fbpx
Annonse:
Flere Lademuligheter: Raymond Solås (til Høyre) Og Arvid Larsson Fotografert I Eventyrgården I Kristiansand, Et Av Kommunens Ladesteder For Vanlig Publikum.
Flere lademuligheter: Raymond Solås (til høyre) og Arvid Larsson fotografert i Eventyrgården i Kristiansand, et av kommunens ladesteder for vanlig publikum.

Bedre parkering

Fakta:

Her kan du lade

– Slottet
– Kilden
– Gyldenløvesgården, 1. etasje
– Eventyrgården

Her kan du stå gratis

– Kilden (kl 06.00-18.00)
– Setesdalsvn. 16-24 (3 timer)
– KMV-området (ubegrenset)

Det finnes totalt 127 ladestasjoner i Kristiansand.

Elbilene har tydeligvis kommet for å bli. Parkeringsvesenet gjør sitt for at eierne på en lett måte skal kunne lade opp bilene sine, mens de står parkert.

127 ladestasjoner
Parkeringssjef Raymond Solås er i sitt 15. år i stillingen. Han hadde nok ikke ventet seg et så stort ansvar for elbillading da han ble ansatt. Nå rettes fokus mot lading av kommunens tjenestebiler, og for de totalt 127 ladestasjonene som er etablert i Kristiansand kommune.
– De fleste ladestasjonene kom i løpet av 2017. De første kom nok så smått i 2016, etableringen har stadig vært under utvikling, konstaterer Solås.

Tjeneste elbiler
Alle Kristiansand kommunes tjenestebiler skal nå bli elektriske. Dem er det totalt 55 av.
– Alle som kan av de kommunale bilene – og det er de aller fleste, skal elektrisifiseres. Vår oppgae blir å drifte de, sier Solås.
Sammen med en av sine 28 ansatte, Arvid Larsson, legger han opp til at elbilistene skal betale for både parkering og opplading.

Grønn kontakt
– Elbilistene må betale for strømmen via Grønn kontakt. For de kommunale tjenestebilene kommer det til å bli en egen ordning, konstaterer Larsson.
Sammen med parkeringssjefen er han ikke i tvil om at det kommer til å komme flere elbiler etter hvert, og flere ladestasjoner må bygges. Av dem.

Flere elbilister
– Det skal komme flere elbilister etterhvert som fosile kjøretøy vrakes. Det kan bli riktig mange etter hvert, sier Solås.
De 10 siste parkeringsplassene for elbiler med lademuligheter ble etablert ved Stadion på Lund.
– Utbyggingen kommer til å fortsette etterhvert som bruken av elbiler øker!