fbpx
Annonse:
Vaffeldugnad: Vaktlaget Søndag 14. Januar Bestod Av Liv Stølen, Anne Grete Frøyså, Harry Arntsen Og Berit Mikkelsen.
Vaffeldugnad: Vaktlaget søndag 14. januar bestod av Liv Stølen, Anne Grete Frøyså, Harry Arntsen og Berit Mikkelsen.

Vafler og kaffe til turfolket

Kafeen på Søndre Batteri på Odderøya er blitt folks turmål nummer en på søndager. Hele året, i all slags vær.

ODDERØYA: -Ja, ikke hvis det er snøstorm, da er det vanskelig å ta seg ut hit, forklarer Berit Mikkelsen. Men ellers er været ikke til hinder. Sammen med Liv Stølen, Anne Grete Frøyså og Harry Arntsen utgjør hun dagens vaktlag som sørger for nystekte vafler og rykende varm kaffe, kakao og solbærtoddy til alle gjestene som kommer innom.  Denne søndagen er det heller hustrig med temperatur rundt frysepunktet og en sur vind fra sør-øst. Da blir det fort fullt innendørs. På fine dager fylles benkene på utsiden opp med turglade mennesker.

-Jeg hadde ikke trodd det skulle komme så mange i dag, det er jo glatt også.  Vi har til og med hatt besøk av folk fra London og fra Australia, smiler hun.

 

Alle som jobber i kafeen gjør det på frivillig basis. De er delt inn i vaktlag med fem personer på hvert lag og de har vakt hver sjette søndag året gjennom.

Fornøyd: Synnøve Engesland og Jan Gunnar Hagen er ofte på kafeen på Søndre Batteri på sine søndagsturer.

-Vi kunne trenge flere med, gjerne ungdommer. Flesteparten av oss er pensjonister, forklarer Berit. Men hun klager  ikke:

-Det er så kjekt å jobbe her, og det er fordi det bare er hyggelige gjester, ingen som klager selv om det av og til blir kø foran disken på travle dager.  Det er derfor vi er med, fastslår Berit som er godt kjent med Odderøya:

-Far jobbet i Forsvaret og i 1948 flyttet vi ut hit, da var jeg ganske liten men jeg husker det godt. På den tiden bodde jo de fast ansatte i tjenesteboliger på øya, forteller hun. Siden ble hun selv ansatt i forskjellige kontorstillinger i Marvika og på Odderøya og har mange gode minner fra tiden inntil Forsvaret trakk seg ut på 90-tallet.

 

Stadig ramler det folk inn fra den gråkalde vinterdagen utenfor, med dogg på brillene, inn i varmen og til duften av nystekte vafler. Ut på tur, aldri sur, heter det jo. Vaflene på Odderøya er en viktig bidragsyter i så måte.

Kafeen er åpen fra 11-16, og som sagt, hver søndag gjennom hele året.