fbpx
Annonse:
Woman Working From Home

Jobb hjemmefra

Er du på jakt etter noe å spe på inntekten med, eller noen oppdrag du kan gjøre i komforten av ditt eget hjem, har vi laget en liten oversikt til deg. De fleste forslagene vil kunne utføres med et minimum av forkunnskaper og uten investeringer fra din side.

For en frisk og rask handyman er det nesten ingen grenser for hvordan man kan tjene noen ekstra slanter om de faste inntektene ikke skulle strekke til. Det samme gjelder fingernemme PC-reparatører og pertentlige vaskehjelpere. For dem som av ulike årsaker ikke kan bevege seg ut av hjemmet, er arbeidsmarkedet begrenset. Derfor har vi laget en liten liste over tjenester du kan utføre med et minimum av hjelpemidler, i bekvemmeligheten av ditt eget hjem.
Husk at man er pålagt å skatte for allt overskudd, og at de fleste ­tjenester er momspålagte etter femti tusen tjent.

1.Søm
I skrivende stund er det ti annonser på Finn.no hvor det etterlyses hjelp til å sy eller strikke noe. I dagens bruk-og-kast-samfunn er søm i ferd med å dø ut som almennkunnskap. Dette kan du som er fingernem profitere på. Lag din egen profil på Finn Småjobber eller heng opp en lapp på butikken hvor du forteller om dine tjenester. Supplér med stryking av tøy dersom du ønsker å øke oppdragsmengden. Det finnes folk på beste vestkant i Oslo som har gjort stryking av dresser og pentøy til levebrød.

2. Taler og sanger
Denne er også ganske tradisjonell, men går aldri av moten. Hver vår er det noen som skal konfirmeres eller giftes, og hva er vel mer selvsagt i slike anledninger enn taler og sanger? Like sikkert er det, at hver vår er det noen som føler at deres poetiske evner ikke strekker til når de skal skrive en tale eller en sang til poden, og føler at den absolutt må rime. Da kan du, som har rimordboka lett tilgjengelig, slå noen mynt på å tilby noen velformulerte alvorsord eller festlige punchlines.

3. Leksehjelp
Nytt av året, nesten, er det at mange velger å leie inn litt mer kompetente folk til å hjelpe barna med leksene, for å lette litt på tids­klemma som stadig strammer sitt grep. Spesielt når det kommer til algebra og spansk. Her kan du som er pedagogisk anlagt, tre inn som en voksenfigur og være til hjelp og støtte mellom fotballtreningen og klatreklubben. Lekshjelpen kan utføres hjemmefra, om du skulle bestemme deg for det, men det mest vanlige er at den utføres i elevens hjem.

4. Fremmedspråklærer/ håndarbeidslærer
Overalt finnes det mennesker som angrer på at de aldri tok tyskundervisningen seriøst på skolen, eller som skulle ønske de rakk å lære å brodere av bestemor. Dersom du var av den skoleflinke typen, eller den som elsket håndarbeid, hvorfor ikke lære bort ferdighetene dine til noen som virkelig ønsker å lære?

5. Oversetting
Man skal være forsiktig med å tilby profesjonelle tjenester dersom man ikke er faglært, men på nettsteder som Tripsbytips.de kan man tjene penger på å oversette tekster til turistbrosjyrer etc. Det krever ikke formell kompetanse men man må bestå en test før man får tillatelse til å oversette tekster på forespørsel.

Språkene som oversettes er typisk engelsk, tysk, spansk og fransk.

6. Barnepass og dyrepass
Hvor det er barn vil det være behov for barnepass. Er du en tillits­vekkende person som har erfaring med barn, behøver du bare å tilby dine tjenester til naboer med barn. Her gjelder det å være omgjengelig og sosial for å få oppdrag, og informere alle om at du gjerne passer deres smårollinger. Det samme gjelder hunder og katter.

7. Fotografering
Det finnes allerede en mengde utdannede fotografer i hard konkurranse med hverandre. Men om du har tilgang til et noenlunde profesjonelt digitalkamera er det ingenting som hindrer deg i å selge illustrasjonsbilder via Internett. Å selge dem selv til sluttbruker, kan være tidkrevende og vanskelig, men det finnes nettsteder som Istockphoto og Shutterstock som gjerne kjøper dem av deg og selger dem videre på lisensbasis. Er du ganske fersk som fotograf har Dreamstime litt større takhøyde for hva de kjøper inn av bilder. Har du et rom du ikke bruker i leiligheten, skal det ofte ikke mye til for å forvandle det til et lite studio.

8. Skriving
Om du er en skrivekyndig person, kan det være mulig at din lokalavis eller andre publikasjoner kan være interessert i å publisere dine artikler dersom det du skriver om er relevant for avisen eller magasinet. Da vil du kunne motta et frilanshonorar pr artikkel, noe du må avtale med redaktøren. Det er anbefalt å prøve seg frem blandt de minste blekkene først.

9. Sosiale medier
Det finnes småbedrifter som gjerne ikke har fått somlet seg til å lage noen ordentlig strategi for sin tilstede­værelse på sosiale medier. For en ungdom som vet hvordan tiltrekke seg oppmerksomhet på Instagram o.l., kan det være penger å tjene ved å hjelpe småbedrifter med å bli mer synlige og attraktive online, slik at de kan tiltrekke seg flere kunder. Du kan begynne med å tilby dem å legge ut daglige bilder dersom de ikke har tid eller lyst til å gjøre dette selv. En smarttelefon med et godt kamera holder lenge til slike formål.