fbpx
skip to Main Content
KAPTEINEN PÅ PLASS: Pål Christensen fra Kjøbmannsvig i Høvåg er blant kapteinene til Kaptein Sabeltann, som hele døgnet har oppvisninger fra sjørøverskipet i både Abra Havn og Kjuttaviga i Dyreparken. Og årlig er samlingene så populære at de overgår millionen av entusiastiske bivånere. - Etter 25 års arbeid i Fædrelandsvennen hadde jeg heldigvis noen sertifikater slik at jeg fikk jobbe med noe videre. De utlyste bl.a. denne stillingen, og plutselig var jeg på dekk, forteller Pål.

Mye spennende i vente

Dyreparken har avslørt noen spennende planer for 2018-sesongen.

Nye forestillinger med Sirkus Jesper og Kaptein Sabeltann og et helt nytt spøkelseshus for hele familien er noe av det barnefamilier over det ganske land kan se frem til.

– Vi gleder oss veldig til 2018 og både håper og tror at våre gjester gjør det samme når vi nå endelig kan fortelle om noen av planene våre, sier administrerende direktør Dyreparken, Per Arnstein Aamot.
Spøkelseshuset
Aamot inviterer barnefamilier til å bli med inn i Kaptein Sabeltanns mørkeste mareritt. En ny attraksjon er nemlig på gang i Dyreparken. Lengst inne i Kaptein Sabeltanns Verden dukker det opp et høyt, vindskjevt og skummelt hus. Dette har fått det passende navnet «Spøkelseshuset» og byr på alle Kaptein Sabeltanns mørkeste mareritt, blant annet Greven av Gral, jungelfyrsten Maga Kahn og Grusomme Gabriel.

Planleggingen av Spøkelseshuset er i full gang og de siste detaljene for innhold i de forskjellige rommene legges i disse dager, før byggeprosessen starter. Prosjektet ledes av underholdningsavdelingen i Dyreparken, som også står for konsept og idé sammen med Terje Formoe.

– Det at vi vektlegger idé, konsept og regi så tungt som vi gjør betyr at Spøkelseshuset ikke vil være som andre skumle hus våre gjester kanskje har opplevd tidligere, sier underholdningssjef Roy Bjerke. Historien og den røde tråden her blir viktig. Vi ønsker å ta med de besøkende på en reise gjennom et magisk hus og vi ønsker å lage en opplevelse som hele familien kan få glede – og bli litt skremt av, forteller underholdningssjefen videre.
Store og små sjørøvere
Også Kaptein Sabeltann-skaper Terje Formoe gleder seg til Spøkelseshuset skal stå ferdig og er glad for at katta endelig er ute av sekken.

– Spøkelseshuset vil ta med store og små sjørøvere inn i Kaptein Sabeltanns mørkeste mareritt hvor Kapteinen møter på flere av sine argeste rivaler på en gang.

Som opphavsmann gleder jeg meg stort til dette og det har vært veldig vanskelig å holde på hemmeligheten om hva vi har planlagt for neste år.

Jeg føler meg sikker på at dette blir et spøkelseshus man aldri har sett maken til og det blir spennende å gi folk flest et helt nytt innblikk i Kaptein Sabeltann-universet, sier Formoe.

I tillegg til flere av Kaptein Sabeltanns rivaler, vil Spøkelseshuset være proppet av spennende krinker og kroker, knirkende trapper, gyngende gulv, rare lukter og imponerende teknologi som visker vekk skillet mellom drøm og virkelighet.

Det er også mange morsomme detaljer og både slim og rotter i Skalkens bysse.

Spøkelseshuset vil åpne i Kaptein Sabeltanns verden i juni 2018 og være for hele familien. De aller yngste anbefales å ha en trygg og god hånd å holde i.
Sirkus Jesper
Det blir også nye forestillinger med flere kjente karakterer fra Kardemomme by. Kasper ble brannmester, Jonatan ble baker og Jesper – jo han ble sirkusdirektør. Slik ender historien om Folk og Røvere i Kardemomme by, og Jesper har hatt stor suksess med sitt sirkus på høyden ovenfor Kardemomme by i Dyreparken. Sommeren 2018 byr på en helt ny sirkusforestilling hvor Jesper er klar for å vise deg hvor flink sirkusdirektør han har blitt.

Han har også holdt vedlike noen av sine gamle røverkunster som for eksempel å dirke opp låser. Dette kommer godt med i sitt nye utbryternummer. Når han i tillegg klarer å få tante Sofie til å sveve i løse luften forstår alle at Sirkus Jesper har kommet for å bli! Med sjarmerende og morsomme artister fra hele verden, i internasjonale nummer som tar pusten av deg inviterer Klovnen Bonbon og Direktør Jesper til ny magisk forestilling på festplassen ovenfor Kardemomme by!
– Vi har så mange gøye planer for vår nye Sirkus Jesper-forestilling, at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne, sier underholdningssjef Roy Bjerke. Han presiserer at det gjenstår mye planlegging, øving og finpuss før det lille teltet i Kardemomme åpner på ny, men er ikke redd for å skru opp forventingene: – Det er bare å glede seg! Dette blir en feiende flott forestilling for hele familien og jeg tror det blir kjempegøy å se enda mer til folk og røvere fra Kardemomme by i sirkusteltet, avslutter underholdningssjefen.

IDYLLISK I DYREPARKEN: Fire ulvevalper født i Dyreparken i 2017. Nye fødsler er kanskje pågang i året som kommer?

 

Direktøren gleder seg
Også administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, gleder seg til nye Sirkus Jesper.
– I 2016 satte vi opp Sirkus Jesper for første gang. Etter mange titalls forestillinger i de to årene siden det har tilbakemeldingen vært kjempepositiv fra de som har sett Jesper gjøre sin debut som sirkusdirektør. Det blir kjempegøy å til sommeren kunne vise at både forestillingen og sirkusdirektøren har hatt en progresjon og det er veldig mye nytt, spennende og ikke minst morsomt på innholdssiden, som jeg tror gjestene våre kommer til å like, sier Aamot.

Sirkus Jesper spilles på festplassen, like ved Kardemomme by, 16. og 17. juni og tirsdag til søndag i perioden 23. juni til og med 4. august. Forestillingen er for hele familien. Egen billett kreves.
 

Grusomme Gabriels Skatt
Sjørøvermagien inntar sommer­kveldene i Kjuttaviga på ny.
Fanastiske flyvescener, tårn, hus og kulisser som forvandler seg foran øynene på publikum, spøkelser som dukker opp fra havet og episke skutekamper. For å ikke glemme eksplosjonene, flammene, fyrverkeriet og lysshowet.

Dette er bare noen av tingene publikum i Kjuttaviga har opplevd de siste årene. En sjørøvernatt i Dyreparken har et godt etablert rykte for å bringe både magi, eventyr og fantastiske effekter. Hvert år blir tidligere oppsetninger etterlatt i støvet av nyoppsetningene fra Terje Formoe og hans stab som består av noen av landets dyktigste aktører. Både bak og på scenen.

2018 skal fortsette den stolte tradisjonen når den kanskje mest populære forestillingen vender tilbake, nemlig Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt. De aller yngste i amfiet vil få sitt første møte med tante Bassa og Røde Ruben, mens det ikke er første gang trofaste publikummere har møtt på spøkelset som dukker opp fra havet for å kjempe mot Kaptein Sabeltann.

Pinky og Sunniva er selvfølgelig også med, det samme er Kapteinens mer eller mindre trofaste mannskap.

Man kan dra kjensel på den kjente og kjære historien, men forestillingen vil by på mye nytt og bringe overraskelser og effekter du aldri har sett – eller forventet.

– Vi har aldri før laget noe så stort, spektakulært og spennende som dette, forteller Terje Formoe både stolt og ivrig før han fortsetter:

– Forestillingen er en favoritt blant veldig mange og jeg gleder meg stort til å ta den til nye høyder i 2018.

Det som er ekstra hyggelig nå, er at mange som så denne forestillingen for første gang som barn, nå kan dukke opp i amfiet – og ha med sine egne barn.Og vi skal levere noe som begeistrer både små og store.

Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt spilles i Kjuttaviga, mandag – lørdag i perioden 5. juli til og med 1. august.

Back To Top