fbpx
Annonse:
Caledonien På Taket

Caledonien åpner med ny etasje og flere rom

Det kan bli tøft å drive hotell i Kristiansand fra og med sommeren som kommer. Før fellesferien åpner nye Caledonien med en etasje og flere rom mer enn tidligere.

– Det skal bli herlig å sitte på takterrassen på 100 kvadratmeter i den nye skybaren, i vår nye etasje. Innvendig vil baren totalt romme ca 230 kvm, forteller en fornøyd direktør til Sørlandsavisen Kristiansand.

Lokal direktør
Sørlandsavisen Kristiansand tok seg en tur til arbeiderne på hotellet som har vært stengt siden begynnelsen av desember, og som vil være stengt i et drøyt halvt år – frem til fellesferien.
Dette hotellet – som er et av de eldste i Kristiansand, har en lokal direktør. Erik Riis Jacobsen er 35 år og bosatt i Søgne. Han har vært ansatt som hotellets øverste leder i halvannet år.
Sørlandsavisen Kristiansand får audiens hos Riis Jacobsen i rommet som fungerer som kontor i disse dager, i Dronningen som foreløpig ikke berøres av renoveringen. Det estimeres en investering på ca 250 mill kr i Kongen.

Byens eldste pub

LOUNGE: I inngangspartiet blir det bygget ny lounge.

Det arbeider fem andre på kontoret, I tillegg til alle arbeiderne for enterprenør Kruse Smith som har fått jobben, og de ansatte på Telfords Pub som holder åpent som alltid.
– Telfords pub har ikke merket at hotellet blir renovert. Baren har opplevd en jevn stigning de siste tre årene. Den siste tiden har det derimot blitt reist et stillas rett utenfor inngangsdøra, uten at puben stenger av den grunn forteller direktøren.
Telfords er byens aller eldste pub. Hotelldirektøren bemerker at man ser en økt trend, der gjestene setter mere pris på det mere ekte og genuine.

Borte for godt
Gamle Caledonien kommer til å være borte for godt. Det nye hotellet kommer til å være en ny utgave av byens storstue, med nye barer og restaurant også i de nederste etasjene, i tillegg til skybar-konseptet som kommer i 13. etasje.
Hotellet blir både for tilreisende og byens egne innbyggere.
I Caledonien Hall skal vi fortsatt være stolte over å ha revitalisert byens live-scene og byens største konferansesal (foruten Q42 – red. anm.).

Flere rom
Det nye hotellet vil bestå av totalt 222 rom. Dette gjelder både i Kongen og Dronningen. Dette er en økning på 17 rom sammenliknet med de 205 rommene hotellet har tilbudt siden Dronningen ble tatt i bruk på slutten av 70-tallet.

Det mest karakteristiske ved det nye hotellet er de store vinduene som preger hotellet. Rommene blir dermed lyse. Og det vil være enorm utsikt fra alle rommene.
Caledonien er fortsatt byens nest høyeste bygg. Bare Domkirken rager høyere, konstaterer direktøren.

Høyere pris
Kristiansand har de siste årene hatt lave hotellpriser i landet i nasjonale oversikter. Direktøren håper på å kunne påvirke dette, når Caledonien åpner nybygget.
– Hotellene i byen her har hatt for lave priser. Vi har ambisjoner om å få være med å heve dette prisnivået, sier direktøren.
Prisene på Caledonien er ikke satt enda.
– Er du enig i at det nå er for mange hotellrom i Kristiansand?
– Jeg mener konkurranse er positivt for ethvert marked. Men nå er Kristiansand mettet når det gjelder hotellrom. Vi trenger ikke flere på lang tid, sier han.
– Pris og etterspørsel er noe som hører sammen. Sommeren i Kristiansand

Står fremdeles knallsterkt
Den gamle hotellfløyen er ikke tatt med i den opprinnelige renoveringsplanen,

HØYESTE BYGG: Caledonien beholder posisjonen som byens nest høyeste bygg, bare slått av Domkirken.

Men det arbeides nå også med å se på mulighetene for et byggetrinn 2 vedrørende Dronningen.
– Utfordringen ligger i at markedet i Kristiansand for øyeblikket har en viss overkapasitet. Avslutter direktørenNye Caledonien åpner dørene rundt 1. juli.