fbpx
skip to Main Content
I FLITTIG GANGE: På treningene får de instruksjoner om hva som skal gjøres.

Vil ha flere med på Hjertetrimmen

Ivar Halvortsen er snart 80 år, og organiserer hjertetrim for 80 både yngre og eldre. Alle med hjertet som sin store utfordring.

– Vi vil gjerne bli flere. Tidligere har vi vært rundt 100. Nå er vi bare 80, og skulle gjerne fylt de ledige plassene, sier Ivar.
Tidligere kunne han gå til sykehuset og legge ut brosjyrer og annen pr for å rekruttere flere. Men nå er restriksjonene til de ansatte blitt strengere, noe som gjør det vanskelig å få de til å rekruttere flere.

Rundt 20
To ganger i uka inviteres de som har hatt problemer med hjertet til trening i gymnastikksalen, det ytterste store rommet ved inngangen, i Gimlehallen.

88-ÅRING: Anna Sundtjønn begynte på hjetetrimmen i november. – Eneste grunn til at jeg begynte her er at jeg har en venn som er hjertesyk og som går her. Jeg har ike problemer med noen ting, sier denne spreke damen.

Det pleier å være rundt 20 på hver trening, ifølge Halvorsen.
Dette tilbudet får hver enkelt etter å ha betalt en kontingent på 1500 kr. I tillegg til de to treningene ukentlig, får de også lodd i lotteri ved et par sammenkomster i løpet av året.

Historikken
I en kort orientering om hjertetrimmen i Kristiansand som vi fikk med oss da vi tittet innom, kommer det frem at tilbudet ble etablert i mars 1986. De første årene lå den som en egen avdeling under ski- og skøyteklubben Oddersjaa. I 2004 rev de seg løs og ble et selvstendig idrettslag med medlemskap i Norges Idrettsforbund.
Foreningens formål er å gi tidligere hjertesyke et treningstilbud under ledelse av kvalifiserte fysioterapeuter med kjennskap til hjertesykdom. Generelt for å holde medlemmene i god, fysisk form, «spesielt for å bedre og forhindre eventuelle tilbakefall».

Var på tur til Praha
Hjertetrimmen aktiviserer eldre også utenom treningene i Gimlehallen. I sist utgave av medlemsbladet «Fra hjertevenn til hjertevenn» kan en lese om august-turen deres til Praha. Her nevnes litt av hva de opplevde – byrundtur med buss i Praha, Prag Borg, katedralen, vandretur over Karlsbroen, den astronomiske klokken, kveldsbåttur på elven…
– Alle disse opplevelsene fikk vi sammen med den vennlige og kunnskapsrike guiden vår. Hun fulgte oss tett fra vi kom til vi forlot Praha.
Men nå er alle over 50 i full gang med trening i Gimlehallen, og de håper å få flere med!

Back To Top