fbpx
skip to Main Content

Trives best på dansegulvet

Julie Bjerkås (16) er kjent som Danse-Julie. Men det er kanskje ikke så rart når hun er tre ganger norgesmester, har representert Norge i forskjellige EM og VM åtte ganger, går på toppidrettslinja ved Kristiansand Katedralskole og skriver egen danseblogg.

 

Men hvordan er livet ellers for en 16- åring i Kristiansand?

  • Når jeg ikke danser bruker jeg mye tid på blogg og sosiale medier, og så krever skolen sitt, så utover det blir det lite tid. Men når jeg innimellom har en helg hjemme, forsøker jeg å bruke så mye tid som mulig med venner, for det blir det generelt lite tid til.

 

Siden den gang hun som åtteåring sa ja til å bli med en venninne på dansekurs som gikk over ti ganger i regi av Kristiansand Danseklubb, og skulle avsluttes med et ball, har dans fylt det meste av livet til den medaljedekte kristiansandsjenta.

 

Hva er neste mål?

– Fra og med 2018 er vi gått opp en ny aldersklasse og konkurrerer nå i U21 og voksen. Det betyr at dette året kommer til å bli brukt mest til trening og kanskje litt færre konkurranser, men første mål er å etablere oss helt i toppen i voksenklassen i Norge, og så sikter vi mot topp plassering i VM/EM i U21 i løpet av en to års periode.

 

I slutten av januar ble Julie og dansepartner Ole Thomas Hansen kåret til årets par/duo under Norges Danseforbunds Dance Awards. Ikke så rart med et imponerende 2017 hvor de både kom på 7.plass i VM og 3.plass i EM og ble norgesmestere i alle ti dansene i ungdomsklassen i desember.

 

Du oppnår jo enormt mye. Har du noen leveregler du lever etter? 

  • Mitt livsmotto er ”I can do it!”. Det du vil, får du til.

Dansemiljøet i Kristiansand må da være bra?


– Dansemiljøet i Kristiansand, iallfall innen sportsdans som jeg driver med, er veldig lite. Sportsdans er i det hele tatt en liten sport i Norge, og jeg skulle ønske flere, spesielt gutter fikk øynene opp for denne sporten, for det er en utrolig flott sport hvor en lærer utrolig mye. Ikke bare dans, men også om det å samarbeide tett, ta hensyn til andre og en får også mulighet til å reise verden rundt på konkurranser.

 

Hva er en perfekt dag for deg?

 

  • Den perfekte dag for meg er typisk når jeg er på treningssamlinger med de beste trenerne! En samling hvor vi får både teknisk og fysisk trening, samtidig som jeg kan være sammen med gode dansevenner.

Fremtidsutsiktene da. Hva skal du bli når du blir voksen?

  • Det optimale, vil være å ha en fleksibel arbeidssituasjon, slik at jeg kan danse mest mulig og kanskje til og med leve av dansen etterhvert. Jeg synes også det er gøy å drive med sosiale medier, så kanskje det kan bli en del av jobben en gang i fremtiden.

Til slutt – hva ville du gjort om du kunne forandre på en ting i Kristiansand?

 

  • For meg er Kristiansand en flott by å bo i. Jeg er så utrolig heldig som får gå på toppidrett på Kristiansand Katedralskole Gimle, tilknyttet Talent i Agder (TIA-gruppen), som er en gruppe tilrettelagt for de som ønsker å kombinere toppidrettssatsning med skole. Dette er et fantastisk tilbud som jeg vil berømme Kristiansand for. I tillegg har vi Olympiatoppen Sør her, som gir oss utrolig god støtte og veiledning. Kommunen har også uttalt at de vil tilrettelegge mer toppidrettssatsning fremover, og det er jeg veldig glad for. Men spørsmålet er jo hva jeg ville endret om jeg hadde mulighet til å endre en ting, og jeg er åpenbart godt fornøyd med Kristiansand, for jeg sliter med å komme på noe selv om jeg virkelig har tenkt meg om.

 

 

 

Back To Top