fbpx
skip to Main Content

Skrev seg til New York og Island

Det er utrolig at jeg vant. Jeg hadde aldri tenkt det, sier Tuva Hepburn (16) fra Kristiansand, etter at hun akkurat hadde blitt valgt som den beste skribenten i Agder i skrivekonkurransen til Den Europeiske Storloge av Odd Fellow Ordenen med tema ”den gylne leveregel i vår tid”.

Nå har Tuva, sammen med 17 andre ungdommer fra Europa og Canada fått invitasjon til å besøke blant annet FNs hovedkvarter i New York i sommer, hvor hun skal holde en liten tale. I løpet av den 10 dager lange turen, skal de også besøke Washington DC, med sightseeing til White House, Memorials, The Capitol Building og Supreme Court.

Og på veien til USA skal de innom Island for å lære mer om hvordan islendingene jobber med miljø og fornybar energi. Her skal de blant annet besøke Reykjanes GEO Park, Fridheimar Greenhouse og UN University of Geothermal Training Program.

 

–         Slaver bygger VM

  • Jeg gleder meg veldig til å besøke FNs hovedkvarter og til å bli kjent med de andre som skal være med, sier Tuva.

Åtte elever ved Kristiansand Katedralskole deltok i skrivekonkurransen. Tre av dem kom videre i finalen, men det var Tuva som gikk av med seieren. Hun skrev om hvordan FNs menneskerettigheter blir brutt under byggingen av fotball-VM i Qatar.

  • De lever under forferdelige forhold og får ingen lønn. Mange mennesker blir utnyttet. Dette er slaveri, sier Tuva.

Hun leste om disse forholdene i en tekst norsklæreren delte ut. Det var da hun bestemte seg for å drøfte nettopp dette i teksten hun ville sende inn til konkurransen.

 

Bli bedre medmennesker

  • Stiloppgaven ”den gylne leveregel” er et av hovedbudskapene i Odd Fellow Ordenen. Vi arbeider innadrettet med oss selv etter etiske verdier for å bli et bedre medmenneske samt at vi arbeider utadrettet med å hjelpe syke og trengende, mennesker i nød. Vi hjelper lokalt, nasjonalt og globalt. Ungdommen er fremtiden, derfor sender vi disse 18 flotte unge for å vise at små drypp kan hjelpe mot en bedre verden, sier Selle Marie Horntvedt, distriktsleder av Rebekkalogen, som er kvinnegruppen i Odd Fellow Ordenen.

Hun fikk gleden av å dele ut premien.

Back To Top