fbpx
skip to Main Content
400 KILOS MENNESKEKARUSELL: Tunge løft for Denis Ilchenko alias Den sterke mannen. Foto: Piet-Hein Out

Cirkus Arnardo viser muskler med råsterk supermann i manesjen

En topptrimmet muskelmann står på plakaten når Cirkus Arnardo starter sesongen i Arendal 10. og 11. mars. Den sterke mannen heter Dennis Ilchenko, er 33 år og kjent fra Guinness rekordbok og britiske TV-show. Han trekker biler kun med tennene, sjonglerer himmelhøyt med tunge bildekk, og løfter telefonstolper over hodet med halve crewet hengende på som ekstra vekt. 

Og publikum kan virkelig glede seg til å se Denis i aksjon:

– Dette er nok noe som arendalittene ikke har sett tidligere, sier sirkusdirektør Arild Arnardo om sin nye hovedattraksjon. 

– Faktisk har jeg ikke opplevd maken selv, heller. – Til og med klappsetene kommer til å applaudere nå, sier sirkusveteranen før turné-premieren i Arendal.

 

Den nye forestillingen byr også på cosplay-artist Kelly Saabel som skyter piler med foten mens hun balanserer på hendene som en alveprinsesse i Middle-earth. Kelly er kjempepopulær i Tyskland med mange tusen entusiastiske følgere på Instagram.

Det samme gjelder Kenya Boys. Her er det fart, glade rytmer, limbodans, ild og akrobatikk i skjønn forening fra Afrikas hjerte.

 

For Cirkus Arnardo er en arena der tilskuerne kommer tett på aktørene, kun et popcornkast unna. Og der innholdet skifter i stort tempo, mellom øyeblikk som får oss til å le, hviske, forbauses, eller til å sitte musestille med prikkende gåsehud.

Og det er mye mer: En stor flokk Siberian husky og samojedhunder stormer inn inn manesjen i ekspress-fart, mens de hestefrelste får møte vakre pinto-ponnier i frihetsdressur fremført av hestepedagog Yvonne Lübben.

 

Clown André besøker Norge for første gang med rød nese og nye idéer. Det betyr lattergaranti. Se og lær når Diana Boiachin blåser fargerike såpebobler i mega-format, og hold pusten når Duo Costache kjører dødshjul i 10 meters høyde. Alt er med. Som temposjonglør, illusjonister og dristig «flyakrobatikk» i ringtrapez.

 

Dette og mer til i årets utgave av Cirkus Arnardo, som har langt flere dimensjoner enn det som lar seg gjenskape på en glatt skjerm. Selv med en fantasillion pixler for hånden.

 

I 2018 er det forresten 250 år siden det moderne cirkuset ble født, i England, i 1768. Dette blir markert over hele Europa.

 

– For dette er levende underholdning tuftet på rike tradisjoner. Og selvfølgelig i en oppdatert versjon som fenger. Så, joda, vi viser virkelig muskler i år, sier sirkusdirektør Arild Arnardo.

Back To Top