fbpx
skip to Main Content
FESTIVALKLAR: Kira J, her representert ved frontfigur Kirsten Odderstøl Jåsund og gitarist Tom Anders Klungland, er festivalklare med ny single. Foto: Jolie Photography

Gråter ikke over MGP-avslag

Kira J, alias Kirsten Odderstøl Jåsund, sendte inn en forespørsel om å få opptre på Melodi Grand Prix. Selv om de avslo låten hun sendte inn, er hun ikke lei seg av den grunn. Til sommere opptrer hun på flere festivaler, deriblant Eikerapen Roots Festival.

Den 23. februar ga kristiansandartisten Kira J ut sin tredje single, Out of the Blue, markert med en hemmelig fest på Odderøya samme helg.
– Singelen handler om det vanlige klisset; kjærlighet og begjær, og at man går for noe man vil ha. Man er blitt så voksen at man sier ting rett ut; Jeg vil ha deg, du vil ha meg og vi vet ikke om det vil funke, men vi prøver, forteller musikeren.

Eksamenslåt
Det ligger en historie bak låta og i utgangspunktet var den en eksamenslåt skrevet av Sheena Mortensen, en venninne av Kira.
– Vi samarbeider på en del akustiske prosjekter fra før, og jeg nevnte for henne at jeg likte låten men at jeg kunne tenke meg å forandre på den. Gitarist Tom Anders Klungland og jeg lagde en ny akustisk skisse som vi tok med i studio til vår meget dyktige produsent, musiker og lydtekniker, Endre Kirkesola, som i utgangspunktet slaktet det meste vi hadde kommet opp med, ler hun.

MGP
Gitaristen og teknikeren lagde en ny instrumentalversjon av Out of the Blue, som ble liggende urørt noen måneder helt til Kira kom på ideen å gjøre den til et MGP-bidrag, én uke før fristen for å sende inn låt-forslag gikk ut.
– Vi lagde ny tekst og gjorde den så fengende som mulig, men den ble ikke valgt ut til Melodi Grand Prix, smiler sangerinnen som er booket til å opptre under Eikerapen Roots Festival sitt 15 års jubileum på sensommeren.

På singelen medvirker også Kjetil Lynnæss på trommer. På scenen akkompagneres de av Kim André Tønnesen på bassgitar og Øyvind Angelsen på keyboard.

Back To Top