fbpx
skip to Main Content
HOPP: - Agility er en sport som kan sammenlignes med sprangridning for hester, forteller Johansen. Alle foto: Vibeke Brath

Menneskets beste venn inntar Sørlandshallen

Nesten 2500 hunder setter snuten mot Kristiansand for å kjempe om den gjeve tittelen «Best In Show».

Helgen 17. og 18. mars inntar våre pelskledde venner Sørlandshallen i stor stil da Norsk Kennel Klub arrangerer internasjonal eksteriørutstilling.
– Det kommer til å være mange hunder av ulike raser og mye gøy å se for de som er glad i hund, sier Kjetil Johansen som er medierådgiver i Norsk Kennel Klub.

Konkurranser
Videre forteller han at i tillegg til hundeutstillingen som opptar størstedelen av programmet vil deg også bli arrangert agility- og lydighetskonkurranser.

– Agility er en hundesport som kan sammenlignes med sprangridning for hester.

Her fokuseres det på samspill og samarbeid mellom hund og hundefører i konkurranser som foregår i en løype med forskjellige hinder som hunden skal passere i riktig rekkefølge. Alt dette skal skje med færrest mulig feil og på kortest mulig tid, forklarer han.
Lydighet er en gren hvor hunden utfører bestemte øvelser og blir bedømt basert på utførelsen av disse.
– Alle hundene gjør de samme øvelsene og deretter vurderes det hvordan de ble fremført. Felles for både lydighet og agility er gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin, smiler han.

Hilse på
Bedømmelsene foregår fra morgen til ettermiddag begge dager, og det hele avsluttes med kåringen av «Best In Show»-hunden søndag ettermiddag.
– Publikum er hjertelig velkommen, og har man planer om å skaffe seg hund kan man få hilse på mange ulike raser denne helgen, avslutter han.

Back To Top