fbpx
Annonse:
LOVENDE: André Torkildsen Fra EazySign Var Fornøyd Med Presentasjonen Og Responsen Så Langt. Han Har Funnet Opp En Løsning Som Gjør Det Enklere å Vedlikeholde Maskiner Og Andre Verktøy.
LOVENDE: André Torkildsen fra EazySign var fornøyd med presentasjonen og responsen så langt. Han har funnet opp en løsning som gjør det enklere å vedlikeholde maskiner og andre verktøy.

Lokale oppfinnere frir til investorer

Vi er i kontorfellesskapet CoWorx sine lokaler i Markens gate. En håndfull mer eller mindre nervøse oppfinnere er på jakt etter investormidler for å realisere sine drømmer om å lansere sine produkter og tjenester de mener kan revolusjonere markedet. Arrangementet er i regi av Connect Sørlandet – en non-profit-organisasjon som kobler gründere med investorer.

Kun menn
Det er ikke lett å se hvem som er gründer og hvem som er investor. De er alle middelaldrende menn, pent antrukket for anledningen. Oppfinnelsene som ble presentert, var alle teknisk avanserte løsninger, hovedsaklig rettet mot bedriftsmarkedet.

Først ut var EPO TipTig, som har automatisert deler av sveiseprosessen offshore. Den tørre starten virket for teknisk på de fremmøtte, men samtidig gjennomtenkt og potensielt lønnsom. Investorene med bakgrunn fra offshore nikket aksepterende til det som ble presentert.

Engasjert
Andremann ut var Per Georg Ellingsen fra Thinskin, som leverer lettvegger med integrert infrastruktur som vann, strøm, fiber, lys etc. og gjør det lettere å sette opp en messe-stand, ny avdeling i en butikk, sittekrok i en foja, eller hva det måtte være. Ellingsen stod for det mest underholdende innslaget og høstet stor applaus for sitt engasjement. Ellingsen var den eneste som hadde med seg fysiske eksempler å vise frem, hvilket ble godt tatt imot.

Tekniske løsninger
Nummer tre ut var Tide Forsikring som har gjort mye for å utvide markedet med tanke på hvilke områder av livet som kan forsikres og hvor enkelt en forsikringspolise kan utarbeides med IT-løsninger. Her var mange nye forsikringsløsninger som også forbrukere vil kunne glede seg til i årene som kommer.
André Tokildsen fra EazySign har med sin bakgrunn fra oljen, funnet opp en løsning for å hente og lagre data tilknyttet vedlikehold av maskiner og kjøretøy, ved hjelp av QR-lignende koder som masikene utstyres med.

Alt man trenger er en mobiltelefon for å hente frem en vedlikeholdsrapport. Dette skal lette arbeidet til dem som jobber med vedlikehold av maskiner offshore men også andre steder i service-næringen. Flere av investorene virket nysgjerrige på dette patentet og det ble utvekslet visittkort etter presentasjonen.

Høstet beundring
Leif Arne Dalane fortalte om sin Sharebox, et nøkkelskap for utveksling av nøkler, konsertbilletter og annet småtteri, ved hjelp av en PIN-kode. Firmaet har allerede inngått avtaler med blandt andre 7 Eleven om utplassering av slike elektroniske nøkkelskap, hvilket skal gjøre det lettere for folk å blandt annet leie ut boligen sin til turister.

Dersom en utendørsløsning blir aktuelt, var det snakk om at bilutleiefirma kunne bruke dem. Den moderne oppfinnelsen høstet beundring hos de fremmøtte, alle som én.

Trond Baade menter han skal kunne samle alle private helseforetak inn i én søkbar nettkatalog og tjene penger på annonsering, noe enkelte investorer ikke hadde fullt så stor tro på. Anders Jacobsen fra 9 Skift, mener det finnes penger å spare for forbrukere ved å reforhandle abonnementstjenester årlig. Jacobsen presenterte det han påstår er løsningen for dette, for å gjøre det enklere for folk å bytte for eksempel strømleverandør eller mobilabonnement.

Til slutt holdt Trond Tjøntveit et innslag om et digitalt bonusprogram tilrettelagt for 200 butikker.