fbpx
Annonse:
Horizon Edit RGB

Ekstrem-metal på Teateret

Det er duket for dyrking av ekstrem ­metal- rock når Horizon Ablaze inntar Teateret sammen med Blot og TimeWaves lørdag 24. mars.

Gjengen har holdt det gående siden 2008, da gutta gikk på Vågsbygd videregående skole.

Den 16. februar slapp gruppa Horizon Ablaze sin tredje fullengder, The Weight of a Thousand Suns, noe de vil markere med en lanseringsfest på Teateret lørdag den 24. mars. På scenen kan man også se to andre kristiansandsband; Blot og TimeWaves.

Sinnslidelser
Den nye platen markerer en ny musikalsk retning for bandet, skal vi tro batteristen Kevin Kvåle som nå studerer ved musikkonservatoriet.

– Hver låt representerer en sinnslidelse og har fokus på psykisk helse.
Nå er vokalen også mer i sentrum. Før skulle vi utforske mest mulig og være så tekniske som mulig på hver låt, mens nå har vi tatt det helt ned, sier kollega og gitarist Stian Quist Ruethermann.

Det var en trang fødsel for bandet, skal vi tro kjernen i bandet, Stian og Kevin.

– Det var bare trommisen og meg i åtte år. Det var oss to som gjorde alt, røper Stian.

– Det var vel mest et studioprosjekt på den tida, skyter Kevin inn.

Ekstrem metal
Stian hadde forsøkt seg med noen band men fant ikke helt kjemien med noen. Det var ingen på skolen som var interessert i å spille ­ekstrem-metal. Trodde han, helt til han fikk øye på en Meshugga t-skjorte vandrende nedover korridoren en helt vanlig dag på skolen.
– Jeg kommenterte med «fet genser». Han husket at jeg spilte i band og dro meg bokstavelig talt med på en øving hvor vi fikk en klikk umiddelbart og skrev vår første låt der og da, mimrer Stian.

– Jeg likte ham egentlig ikke men jeg visste at han kunne synge og spille samtidig.

Jeg ringte ham og sa til ham at vi er nødt til å starte band, vi skal spille grindcore, legger Kvåle til.
– Jeg visste ikke hva grindcore var, ler Quist.

Blitt mer voksne
De er ikke helt enige når de skal beskrive musikken, men lander på at de blander intensiteten fra death metal og atmosfæren fra black metal.

– Vi bruker sjangervirkemidlene for å si det vi vil si, i stedet for å klamre oss til én sjanger, utdyper Stian.
– Vi har fått en mer voksen innstilling til musikken og låtskrivingsprosessen, selv om låtene er raskere enn de har vært før, poengterer trommisen.

Bandet består av Andre Kvebek og Maurice Adams som begge synger, samt Stian Quist Ruethemann på gitar, Jan Laksesvela på gitar, Kevin Kvåle på trommer og Aleksander Hodne på bass.