fbpx
skip to Main Content
LEGGER NED: Harald Messel, Rikard Klungland og Calle Fjermeros under den smått ikoniske Hard Rock Café-inspirerte logoen til Onkel Aksel som Petter Gordon Jensen har laget - en av de fire eierne. En femte eier, Håkon Johansen er heller ikke på bildet.

Takker for seg med et smell

Fakta: Artistprogrammet

Fredag den 23de: Mental Disaster (lokalt thrash-metal-band)
Lørdag den 24de: Sordal (Stein Roger Sordal med band)
Søndag 25de: Vise- & lyrikk-kveld med Løvlands Allé, Bjarne Fritjof With og Ole Martin Kolbjørnshus.
Onsdag den 28de: MetalWorx (coverband som spiller hardrock fra rockens storhetstid)
Torsdag den 29de: Louder serverer egne og andres rocklåter på Rikards bursdag
Fredag den 30te: 3-årsjubileum og gravøl med husband og 10 musikalske gjester

Onkel Aksel Musikkbistro sparer ikke på kruttet når de legger ned driften etter tre år som byens rock-café.

En milepæl er nådd. Onkel Aksel Musikkbistro i havnekvartalet, en folkelig restuarant som har holdt over 100 konserter pr år, har fått en sunn økonomisk utvikling siden nyttår. Men det er ikke godt nok for huseier, som ville reforhandle husleia. Den 31. mars er det kroken på døra for siste gang.

– Vi er enige om at vi skiller lag, dagen etter vi fyller tre år, røper Rikard Klungland, som er altmuligmann på huset og en av eierne.
– Dermed blir det både bursdag og gravøl, skyter Calle Fjermeros inn, også en av eierne.

– På avslutningsdagen kommer vårt fantastiske husband til å underholde. Ti-tolv av de artistene som har stått på scenen vår mens vi har holdt åpent, kommer til å gjøre gjesteopptredener, legger Klungland til.

Små marginer
Eierne skylder på små marginer i restaurantbransjen. De har prøvd med ulike åpningstider, bemanningsløsninger og konsepter, spesielt i matveien, men har tapt store summer på å venne kristiansandere til å innta lunsjen ute.
– Vi blødde en million kroner i året på det eksperimentet men er storfornøyde med at vi innførte hundrekronerslunsjen i Kristiansand. Nå kan byens befolkning kose seg med det i hele Markens gate, presiserer Rikard.

Hadde god utvikling
Mange vil nok savne å kunne ta seg en utepils på terrassen til våren, og en av de smakfulle comfort-food-rettene innendørs etter påske. Klungland legger ikke skjul på at hans drøm var å gjenskape et New York-miljø inne og Nyhavn utenfor.

– Vi har ventet at ting skulle løsne. Vi har hele tiden jobbet med å gå i pluss, noe vi har oppnådd nå. Vi har hatt sibirsk vinter og likevel klart å holde budsjettene våre for februar. Huseier mener at eiendommen er verd mer enn vi klarer å gi dem, som er ti prosent av omsetninga.

Vi skulle gjerne hatt to år til på oss på å bli skikkelig lønnsomme men ønsker ikke å ta noen sjanser på å misligholde husleia i mellomtida. Om vi skulle spekulert i en ny forestående konkurs, vil jo det være andre som må svi for det, fortsetter ildsjelen.

Trer av med et brak
For trøstesløse fans av Onkel Aksels burgermeny og levende musikk, er det dessverre ingen håp for at skuta skal snu.
– Ikke her i alle fall, utbryter Rikard og Calle i kor. De er imidlertid svært hemmelige med hva slags planer de har videre, og hvorvidt Onkel Aksel vil fortsette en annen plass.

– Jeg har fått tilbud om en bra jobb et annet sted, men har ikke takket ja ennå. Det er litt tidlig for oss å si hva som skjer videre. Det er tunge tider for oss som har hatt dette som et hjertebarn i tre år, forteller Calle.

– Det er veldig dumt nå som man har funnet formen, men nå er målet å avslutte med en fest og en knallbra måned, og deretter se an temperaturen ute i verden, bedyrer Rikard, som har vært onkels ansikt utad.
Mange store øyeblikk
De store øyeblikkene har vært mange, fra Trollfest med 13 musikere på scenen, til Backstreet Girls som vanligvis fyller større lokaler, og den gangen det kanadiske åttitallsbandet Anvil ble kjempesure når de så hvor liten scenen var, men som storkoste seg når de først var i gang.

– Ingen hadde sett trommeslageren smile før denne kvelden, påstår Calle.

Back To Top