fbpx
skip to Main Content
GJØR DET BRA: Marion Woodseth, her med kollega Alf Vaksdal, varmer opp for Julie Bergan på Østsia til helga, og har mye vind i seilene for tida.

Fra Østsia til Verden

Marion Woodseth er en artist fra Kristiansand som nylig har gjort seg bemerket på radio og TV for musikken sin. Fredag den 13. april står hun på scenen med popstjernen Julie Bergan.

Marion Skogseth Bjørsvik (24), bedre kjent som Marion Woodseth, møtte makkeren sin, Alf Vaksdal (24) på videregående skole. Siden da har de laget musikk sammen, hvor de har blandet elektronisk og rock. De studerte musikkproduksjon i Stavanger sammen, har gått på folkehøyskole sammen, og har bodd sammen i to år i Kristiansand etter det. Nå studerer de sammen på UiA. Da er det kanskje ikke så rart om folk tror de er et kjærestepar.
– Det er vi ikke, bekrefter Marion, som opprinnelig kommer fra Kvinnherad.

Jobber grundig
Grunnen til at de ikke har en hel katalog med musikk utgitt allerede er at de har brukt tiden på å utvikle sitt lydbilde, og danne et team rundt prosjektet.
– Vi har en god del låter spart opp, røper sidekick Alf, som har tilflyttet fra Stord.

Filmmusikk
Det var gjennom Instagram at de ble oppdaget av produsenten for dokumentarserien Motherhood, publisert på Aftenpostens nettavis.

– Det var helt tilfeldig. Jeg hadde bare lagt ut en video fra en øving. Produsenten tok kontakt og spurte om å få høre noen sanger til denne dokumentaren. Jeg var i tvil om å sende låta «Sjå meg», som de endte opp med å bruke, forteller Marion.

Bra rotasjon
Den 23. februar ga de ut singelen Stjernebilde, som har fått rotasjon på NRK, løftet frem av både Ruben og Norsk på norsk, og lagt i forskjellige spillelister på Spotify. I skrivende stund har låten langt over 41000 avspillinger på strømmetjenesten.

Fredag den 13. april varmer de opp for Julie Bergan på Østsia. I følge Woodseth var det Bergans bookingagent som var den opprinnelige døråpneren.
– Jeg kjente ham fra da jeg booket for Østsia tidliger. På Bylarm sa han at vi måtte gi beskjed når vi ga ut noe musikk. Da han fikk høre materialet inviterte han oss til å spille, beretter Marion.

Bergan spiller en mer kommersiell type pop, men Marion ser likevel opp til artisten.
– Hun har gått den harde skolen og jobbet seg opp til tross for at hun har fått mange nei på veien. Det står det respekt av. Det tøft gjort av henne. Dessuten gjør hun sin egen greie, og har ingen direkte konkurrenter. Det synes jeg er kult.

Mer i vente
Marion blir kryptisk og sparsommelig når vi spør om hva singelen hennes handler om.
– Stjernebilde er en metafor for noe man kan se men ikke får tak i, som et stjernebilde på himmelen.

Til sommeren opptrer Marion Woodseth på en rekke festivaler og events. Hun og Alf har også planer om å gi ut mer musikk i løpet av året, og samarbeider med den amerikanske stjerneprodusenten Joel Hamilton som tidligere har jobbet med storheter som Iggy Pop, Tom Waits og Elvis Costello.

Back To Top