fbpx
skip to Main Content
FORNØYD VINNER: Tidligere fylkesmann Ann-Kristin Olsen overrekker Vilhelm Krag-prisen til Petter Hangeland. Foto: Normann Liene

En «gadas gutt» stakk av med prisen

Hvert år deler Vilhelm Krag-selskapet ut en pris til en person som går i sørlands­dikterens fotspor. Juryen trengte ikke lang tid på å bestemme seg for at Petter Hangeland var rette mannen denne gang.

En synlig overrasket og glad Petter Hangeland takket for årets Vilhelm Krag-pris under årsmøtet da den gjeve prisen ble delt ut for tolvte gang. Vilhelm Krag-selskapet ble stiftet i 1992 med det formål å gjøre sørlandsdikterens liv og bedre kjent.

Skrevet sanger
Juryen har som tidligere år bestått av tidligere fylkesmann Ann-Kristn Olsen, tidligere museumsdirektør Jan Henrik Munksgaard, amanuensis ved UiA Oddbjørn Johannessen og forlagsredaktør i Bokbyen forlag Jan Kløvstad.
– Denne gangen valgte juryen å la prisen gå til en ekte «gadas gutt» og hans engasjement i byens teaterliv gjennom mange år. Det er ikke for ingenting at Hangeland er æresmedlem i «Det dramatiske Selskab», skryter Normann Liene av årets vinner.

Videre forteller han at Hangeland også har skrevet sanger og prosatekster i ulike sammenhenger, særlig til revyer og musikaler.
– Sammen med Asbjørn Arntsen har Hangeland vært medforfatter til «Den store fellesbasaren» og i 2002 vant han en sangtekstkonkurranse i NRK med den flotte sangen «Ville tulipaner», forteller han videre.

Reiseglad
Da Hangeland i fjor fylte 70 år satt han opp revyen «Petter å di» med egne tekster og Liene forteller at han husker med glede flere av sangene.

– Som Vilhelm Krag var, er også Petter Hangeland en reiseglad herremann. Hellas og Lesbos er blant hans favoritter, men han har også vært reiseleder både til Kambodsja og i Setesdalen. Byens sangkor har også hatt nytte av sangstemmen hans og vi kan nevne «Sølvstrupene» og «Domkoret».

Juryen trengte slett ikke lang tid på å bestemme seg for at Hangeland var den rette mannen, avslutter han.

Back To Top