fbpx
skip to Main Content
VARIERT UTVALG: Alexander og Alexandra viser eksempler på sitt varierte utvalg.

Øst-Europa er ikke så langt unna

Midt i Kvadraturen – der bilprodukter tidligere holdt til, tilbys det nå matvarer fra Øst-Europa.

– Vi tilbyr bestselgere fra hele Øst-Europa. Det er ikke så langt fra Norge. Ofte må jeg vise skandinavere hva de kan handle, men de er godt fornøyd og kommer tilbake og handler mer. Dette kunne de ha, sier de, fortellerAlexander Gulco (29) som startet en liknende butikk i Stavanger for to år siden.

Slår ann i vest
Der slo butikken virkelig an. Nå håper han det samme skal skje i Kvadraturen i Kristiansand. Da Sørlandsavisen Kristiansand var innom, traff vi flere fornøyde kunder som så ut til å like et noe annerledes vareutvalg enn andre dagligvareforretninger.

I butikken har han ansatt Alexandra Olszenska (35) fra Polen som ekspederer et økende antall interesserte kunder.
– Vi har et stort vareutvalg som folk ser ut til å sette pris på. Dette kan du kalle en fullstendig dagligvarebutikk, sier hun.

Blant varene hun tilbyr er polsk melk. Den varer i ett år.

Importerer selv
Grunnen til at butikkene klarer seg så bra, er at Alexander importerer varene sine til Norge på egenhånd.
– Vi får stadig besøk av nye mennesker som synes vi har et variert og spennende utvalg, forteller Alexander Gulco som har et halvt års erfaring med butikken i Kristiansand. Eko marked åpnet nemlig i oktober.

Europeisk butikk
– Dette kan du kalle en europeisk butikk. Smågodt fra øst-europa er noe av det som slår best an her i Kristiansand, avslutter Alexander Gulco før han ekspederer videre sammen med Alexandra.

Back To Top