fbpx
skip to Main Content
OPPTRER AKUSTISK: Låtskriver og artist Josefin Winther gjester Hos Naboen onsdag 9. mai. Her er hun avbildet under en utekonsert i hjembyen Bergen.

Bergensbesøk hos naboen

Bergenske Josefin Winther, kjent fra MGP, opptrer på Hos Naboen onsdag 9. mai.

Josefin Winther (31) er en indie-rockartist fra Bergen som gjorde seg bemerket nasjonalt da hennes låter ble fremført under Melodi Grand Prix 2013 av Hans-Erik Duvik-Husby og året etter av Carl Espen Thorbjørnsen. Låten «Silent Storm», fremført av Carl Espen, kom til 8. plass under den internasjonale Eurovision-finalen.

 

Signert som ung

Som soloartist ble hun signert til plateselskapet Your Favorite Music allerede i en alder av 17. Etter en EP-utgivelse på selskapet, valgte hun å starte sitt eget plateselskap hvor hun foruten å ha gitt ut tre av sine egne album, også har gitt ut andres musikk. Onsdag 9. mai opptrer hun på Hos Naboen i Markens, sammen med hennes faste pianist, Reidar Opdal, som tidligere har medvirket i to spellemannprisvinnende prosjekter.

– Vi har spilt sammen i ti år, og jobber mye sammen også i studio. Han og jeg kjenner materialet ut og inn. Dette gjør at vi kan være tilstede i øyeblikket på scenen og bare la det som skjer skje. Det er den beste måten å spille konsert på, synes Josefin Winther.

 

Akustisk live

Til konserten lover hun akustiske versjoner, hovedsaklig av låter fra de to siste albumene.

-Det pleier ikke å stoppe meg fra å kunne slippe mye energi lø Jeg liker godt å skape store spenn, mellom høy intensitet og mye kraft på den ene siden, og det helt skjøre, nesten gjennomsiktige på den andre. Da har jeg det best, og det er ofte hva publikum også trekker frem som min store styrke live, forteller artisten.

 

Relansering

Hennes siste album «Righteously Wrong» ble sluppet digitalt i fjor men gis for første gang ut på vinyl og CD nå i disse dager, gjennom et samarbeid med Apollon Records. Josefin Winther har gjestet Kristiansand ved flere anledninger tidligere, og har opptrådt på Pir&, På Hjørnet, Charlie´s Bar, Vaktbua og Hos Naboen.

Back To Top