fbpx
skip to Main Content

Ny musikk fra Kristiansand

Det er mye ny musikk som kommer ut av Kristiansand for tiden. Her får du en liten oversikt.

Rush of Melody av Daniel Olaisen
Sjanger: instrumental rock/metal
Format: digital single
Lansert: 27. april

Etter 20 albumutgivelser med ulike band, gir metal-gitarist Daniel Olaisen (40) fra Nedre Slettheia ut solomateriale for første gang. Olaisen er en gitarist som medvirket i band som Zerozonic, Scariot, Cobolt 60, Big City og Trioxin. Han er fremdeles aktiv i enkelte av gruppene. I tillegg har han deltatt på en utgivelse med Satyricon.

Han har holdt konserter over store deler av verden sammen med en rekke band. Mens Daniel Olaisen lever et stille og rolig familieliv her hjemme, lever han rockestjernelivet på turné, f.eks. i Storbritannia som han nylig besøkte med Blood Red Throne. Bandet feirer 20 års jubileum i år.

Før han slipper slipper album og opptrer med Big City på Norway Rock Festival i Kvinesdal, har han altså valgt å gi ut single under eget navn. I utgangspunktet var en tidligere versjon av låten tiltenkt Big City.

– Det var endelig på tide å gjøre noe helt eget. Da jeg begynte å dvele ved solospilling ble det en kul instrumental. Jeg har alltid vært fan av Joe Satriani og annen instrumental musikk, så det var vel bare et spørsmål om tid før dette kom til å skje, forteller gitaristen.

Smiler Tårer av Sara & Arash
Sjanger: moderne pop/rap
Format: digital mixtape
Lansert: 27. april

Okei, så har Sara & Arash flyttet til Oslo hvor de fleste samarbeidspartnerne deres også holder til, men når duoen holder på dialekten etter nesten 2 år i hovedstaden, er det verd å nevne at de har gitt ut
et mini-album med åtte låter, eller mixtape som det heter på hip hop-sjargongen.

Smiler Tårer refererer til at det ligger både smil og tårer til grunn for skrive- og innspillingsprosessen bak musikken. Søskenparet har gitt ut fire singler tidligere, men dette er deres første langspiller.

Fallin´ av Wyvio / Dion Isaiah
Sjanger: elektronisk pop
Format: digital single
Lansert: 11. mai

Amerikanskfødte Dion, nå bosatt i Vågsbygd, har gitt ut sin fjerde single og satser på å bygge karrieren sin i Norge. Alejandro Fuentes er en uttalt fan av Dions sound, og det er kanskje ikke rart når man hører musikken. Wyvio er en musikkprodusent, eller kanskje mer presist; beat-maker, fra Libya.
Wyvio og Dion ble kjent gjennom sosiale medier og låten ble til ved at Dion ble spurt om å legge vokal og skrive tekst til Wyvios musikk. Det var Fallin´som fungerte best etter Dions smak, hvilket ble til en kjærlighetssang. Artisten opptrer under Den Internasjonale Kulturfestivalen denne sommeren.

Perce Que Me Enamoré av Alejandro Fuentes
Sjanger: EDM
Format: digital single
Lansert: 6. april

Alejandro Fuentes var kjapt ute med å slippe nok en spanskspråklig låt for å dra nytte av oppmerksomheten etter sin deltakelse i Melodi Grand Prix i mars. Dessverre overlevde ikke Alejandro første nasjonale runde av MGP, men vi kan trøste oss med den flotte musikkvideoen til singelen som ligger på Youtube.

Out of the Blue av Kira J
Sjanger: stadion-rock
Format: digital single
Lansert: 23. februar
Kirsten Odderstøl Jåsund, opprinnelig fra Vennesla, opptrer under artistnavnet Kira J. Normalt har hun et rockeband med seg, bestående av medlemmer fra forskjellige deler av Agder. Kira J debuterte på platemarkedet i fjor med singelen Sleepless, som førte til radiospilling i inn- og utland. Nå er hun aktuell med sin tredje single, som er noe snillere i uttrykket men som har den umiskjennelige 80-tallsklangen. Kira J opptrer med band under Eikerapen Rootsfestival til sommeren.

Verd å nevne
I tillegg er Ylva aktuell med singelen Be My Valentine, og Sordal med singelen Riding the Wind, begge utgitt tidlig februar.

Back To Top