fbpx
skip to Main Content
En entusiastisk Frank Marvin Moe forteller at Cafe Generalen i år har 15 års jubileum, og at konsertprogrammet er tidenes beste.

15 års jubileum

I dag er det 15 år siden Frank Marvin Moe startet opp restaurant og konsertvirksomhet i Cafe Generalen i idylliske Ravnedalen. Kjente artister kommer igjen år etter år for å opptre i det som av mange kalles for Norges vakreste konsertarena.

Daglig leder og eier av Cafe Generalen Frank Marvin Moe, gikk i mange år med en drøm i seg om å starte opp virksomhet i Ravinedalen.
– Tanken om å starte restaurant og konsertvirksomhet i Ravinedalen startet allerede i 1997, og i 2003 ble det en realitet, forteller Frank Marvin til Sørlandsavisen Kristiansand.

Intimkonsertene på Generalen scene har 400 sitteplasser og flere av årets konserter er allerede utsolgt. I år er programmet bedre en noen gang og kjente artister som Unni Wilhelmsen, Claudia Scott, Henning Kvitnes, Ole Paus, Bjørn Eidsvåg, LISSIE, Kari Bremnes, Vamp, med flere opptrer i år på den lille intimscenen. Konsertsesongen starter 14. juni med Whitney Rose og avsluttes 24. august med Kari Bremnes. Mange av artistene kommer igjen år etter år og Ole Paus har beskrevet Ravnedalen som «Norges vakreste utescene».
– Vi har pusset opp restauranten, det er tidenes musikkprogram i år, masse utsolgte konserter, ny kjøkkensjef og nå venter vi bare på at Rododendronen skal blomstre og konsertsesongen komme i gang, forteller en entusiastisk, Frank Marvin.

Sesongen åpnet 15. april og fra slutten av mai og ut august er det mulig å nyte et godt måltid og god stemning i den lille dalen mellom Kristiansands bymark Baneheia, og det stupbratte Ravnefjellet. Programmet veksler mellom hyggelige intimkonserter rett ved kafeen, og større publikumsarrangement som holdes på den store scenen lenger inne i dalen. Det er Jan Kenneth Transeth som er bookongsjef for intimkonsertene i Cafe Generalen og for konsertene med Ravnedalen Live på den store scenen innerst i parken.

Det er god stemning under konsertene. Et godt voksent publikum koser seg i en unik intim setting, og det rykker i den gamle rocke foten til bestemor og bestefar. Ravnedalen er en kulturarena for de gode opplevelser.

Restaurantdriften i Cafe Generalen er i år utvidet til også å gjelde høsten og vinteren. De kjente burgermenyene er blitt supplert med fiske og biffretter. Restauranten og kjøkkenet er pusset opp og har 30 sitteplasser. Islendingen Jon Thor Gunnarsson er ansatt som ny kjøkkensjef og Caroline Moe, som er datter av Frank Marvin, har ansvaret for kjøkkendriften og servitørene.

– Det er hektisk aktivitet og god stemning her i sommersesongen. Vi har 30 ansatte og det nye i år er at vi skal ha oppe høst og vinter. Det blir selskaper, eventer, popupkjøkken og julebord, forteller Caroline Moe.

Andre arrangementer i Café Generalen er blant annet bingo og den populære Generalens Quiz.
Ravnedalen naturpark er en virkelig perle. Vakre blomster, grønne plener, gamle trær, små vann, fontener og de spektakulære fjellveggene som omkranser det hele. Anlagt i 1875 av General Oscar Wergeland og hans soldater.

Oppover Ravnefjellet er det over 200 trappetrinn som fører til en fin utsikt over innseilingen til byen. I 1991 ble parken kåret til Årets grønne park av bransjeorganisasjonen Norske anleggsgartnere, miljø- og landskapsentreprenører.

Back To Top