fbpx
skip to Main Content
SINGLE-AKTUELL: Vero Noah debuterer som låtskriver på platemarkedet med singelen Fragile, sammen med Numa Edema fra Oslo.

Erfaren debutant

Veronica Andersen har holdt på med musikk «hele livet» men debuterte først som låtskriver på platemarkedet nå i mai.

Vero Noah er artistnavnet til Veronica Andersen (19). Opprinnelig kommer hun fra Froland men nå går hun siste året på Kristen Videregående skole i Vennesla. Fritiden bruker hun til å bygge opp en karriere innenfor musikk, sammen med manageren Sheila Simmenes fra Kristiansand, som også er artist.
– Jeg har visst at jeg skulle bli artist helt siden jeg var 12-13 år, forteller studenten.

Aktuell med single
Fredag den 25. mai ga hun ut en digital single sammen med artisten Numa Edema fra Oslo. Låten heter Fragile, og selv om Vero har lånt stemmen sin til flere utgivelser tidligere, er dette det første single-samarbeidet hvor hun har vært med på å utforme sluttresultatet.

– Ja, vi skrev den på Numa sitt kjøkken, ler Vero.

Det var tilfeldigheter som førte til samarbeidet, skal vi tro den unge artisten:

– Jeg var oppvarmingsartist under en av Numas konserter på Vaktbua her i Kristiansand. Vi kom godt overens, hvilket førte til flere oppvarmingskonserter. Han foreslo at vi kunne lage noe musikk sammen, og i starten var det kun for morro skyld. Men så ble det til en låt, smiler hun.

Multi-instrumentalist
Tross sin unge alder, har Vero holdt på en stund, og spiller både gitar og piano.

– Min første konsert var i 14-års alderen. Jeg kan ikke huske konkret når jeg begynte å synge og spille fordi jeg har vokst opp i et hjem hvor det var mye musikk hele tiden. Jeg fikk min første gitar da jeg var åtte, og det var da jeg begynte å spille, minnes multitalentet.

Tanke bak
I starten var det fullt av nødrim uten mening. Ambisjonene nå er å kunne trøste, oppmuntre, motivere og inspirere andre.

– Målet er at lytteren skal sitte igjen med noe etter å ha hørt musikken, og kanskje få lyst til å drive med musikk selv, innrømmer skoleeleven som er russ i år.

Artistnavnet er heller ikke tilfeldig valgt.

– Vero betyr genuin og Noah betyr trøst og oppmuntring, sier hun.

Vero Noah blir å oppleve i Spiregården i Kristiansand, den 3. august.

Back To Top