fbpx
skip to Main Content
SMIL: Catrin Pedersen, her sammen med «Vega» er storfornøyde med arrangementet. Alle foto: Privat

– Det var verdt det for å få delta

Rundt 45 hundeglade mennesker fullførte løpet Vom Dogrun som gikk av stabeleni slutten av mai. Blant dem var Kaja Sofie Stokke som fullførte hele seks kilometer på krykker

Oppladingen til årets Vom Dogrun i Kristiansand gikk ikke helt som planlagt for Gjøvik-jenta som skadet beinet under en reise i Russland. Krykker og en skinne på beinet stoppet derimot ikke Kaja Sofie og Dverg-Schnauzeren «Astro» fra å ta den lange togturen til Sørlandet.
– Det ble en ganske slitsom opplevelse å dra med seg både hund og krykker ut i løypa, ler hun.

Deltar igjen
Deltagerne i Kristiansand kunne velge mellom en kort løype på tre kilometer eller en lang på seks kilometer. Kaja Sofie forteller at hun traff på en annen deltager som hun slo følge med.
– Hun hjalp meg en del, noe jeg er veldig glad for. I tillegg klarte vi å gå feil, noe som førte til at vi endte opp med å gå den lange løypa og dermed dobbelt så langt som jeg hadde planlagt. Jeg var veldig glad når vi krysset målstreken, og ikke minst var det utrolig deilig at jeg ikke hadde gips på beinet lenge, smiler hun.

Gjøvik-jenta skryter av arrangementet og forteller at hun i år har planer om å delta på så mange Dogrun-løp som mulig.

– «Dogrun» er et supersosialt og fint arrangement. Selv om det for min del ble utrolig slitsomt, må jeg si at jeg fikk se en helt nydelig side av Kristiansand. Dette var absolutt verdt det, sier hun. .

Varmt
Selv om gradestokken krøp opp mot 30 grader stoppet det heller ikke de rundt 45 andre deltagerne fra å yte sitt beste under løpet som for første gang ble arrangert på Sørlandet.
– Vi er storfornøyde med at så mange trosset varmen og ble med oss for å løpe, forteller ildsjelen bak arrangementet i Kristiansand, Catrin Pedersen. Konseptet Vom Dogrun så dagens lys i 2016 og ble arrangert på Ekeberg i Drammen, på Bardu og i Frognerparken. Året etter ble syv nye steder med på listen og nå i år er det hele 24 løp på planen over hele Norge. I tillegg er det et løp under planlegging i Danmark.

– Deltagerne møtte opp på Bystranda og starten gikk fra Aquarama. Deretter løp deltagerne og hundene deres rundt hele Odderøya. Til tross for at det var nesten 30 varmegrader klarte både hunder og mennesker seg helt fint. Vi hadde satt ut godt med vanningsstasjoner og folk tok virkelig hensyn til at det ble varmt for hundene, skryter hun av deltagerne.

Koste seg
Løperne ble heiet frem av speaker Kim-Daniel Sannes, kjent som «Storm» fra Hotell Cæsar. I tillegg var Marianne Elise Methi kjent fra Norske Talenter tilstede med hunden «Vega» for å underholde deltagerne.

– Vi har allerede begynt å planlegge Vom Dogrun her i Kristiansand til neste år og vi gleder oss allerede. Tilbakemeldingene har vært kjempegode og for meg var dette virkelig en drøm som ble oppfylt, smiler hun. Catrin står blant annet bak Facebook-siden Cani-Cross i Sør og forteller at det beste hun vet er hund fra morgen til kveld – Det gir så mye å få tilbringe tid med så mange andre hundeglade mennesker og se hvordan både menneske og hund koser seg sammen. I slutten av august skal jeg til Oslo og delta i Triatlon med hund. Det ser jeg frem til, avslutter hun.

FULLFØRTE: Kaja Sofie Stokke og «Astro» trosset krykkene og fullførte løpet.
Back To Top