fbpx
skip to Main Content
Kira J har i løpet av det siste året gitt ut tre singler på Spotify.

Realiserte drømmen og stiller på scenen

Kira J Band 2018. Her ser vi fra venstre Kim Andre Tønnesen (bass), Tom Anders Klungland (gitar), Kira J (vokal), Kjetil Lynnæs (trommer) og Øyvind Angelsen (keyboard).

Kirsten realiserte drømmen som Kira J. Hun ville ikke sitte på gamlehjemmet og angre på alt hun ikke hadde fått utrettet!

– Det er bedre å prøve og feile. På den veien treffer en utrolig mange hyggelige mennesker. Livet er dynamisk. En vet aldri hva som skjer. Nå har jeg fått gjort det jeg alltid har drømt om.

Påvirket
– Særlig familien har påvirket meg til å stille på scenen. Nå er det syv år siden jeg begynte, og nå ser jeg virkelig at interessen når stadig nye høyder, sier Kirsten til Sørlandsavisen.

– Onkel var et forbilde for meg. Han døde bare 56 Âr gammel, men jeg husker enda han spilte gitar i stua. Og bestefar spilte mandolin. Koselig barndomsminne, fortsetter hun.

Kirsten Odderstøl Jåsund har hektiske dager. Det går i ett for den 44-årige damen. Opprinnelig er hun venndøl, men bosatt i Vågsbygd. Hun begynte å synge tidlig, etter sangtekster til både Jahn Teigen og Jonny Logan, for å nevne noen.
– Jeg har ikke utdannelse i det hele tatt, og kan ikke ei note. Men siden august 2011 har jeg satset og nådd mange mål!

Debut-singel
I april i fjor kom hun ut med debutsingelen «Sleepless». Sanger fra denne har blitt spilt på radio både i England, USA og selvfølgelig Norge. Dette har også resultert i samarbeid med musikere i utlandet.

– Foreløpig har jeg ikke holdt konserter i utlandet. Jeg har blitt invitert til både Skottland og Danmark, så jeg håper jeg får til noe om ikke lenge, sier hun.

Kirsten er for tiden i gang med akustiske låter sammen med Preben Kobro i studioet til Stein Roger Sordal p Odderøya. Band-låtene til artistnavnet Kira J spilles inn i studioet til Endre Kirkesola, en av byens anerkjente lydtekniker. Tre av låtene til Kirsten er gitt ut på Spotify. Singel nr 1, «Sleepless», har blitt spilt 54.100 ganger. Nummer to, «Heal a broken heart», 52.000, og den tredje singelen «Out of the blue» som kom i mars i år, har blitt avspilt en del ganger. Et eksakt antall har Kirsten ikke fått frem.

– Det er gøy å ha fått utgitt noe eget. Det har alltid vært min store drøm, konstaterer Kirsten.

40-års lag
D
et var venninnas 40-års lag som fikk Kirsten til å stille på scenen. Venninna fra Arendal spurte om hun kunne synge sammen med gitaristen Preben Kobro, som hun sang med noen år tidligere, i 2004. Dette skjedde en sen lørdag kveld, klokka var nesten blitt søndag. Kirsten ringte Preben og spurte om han husket henne igjen, og det gjorde han såvisst.

I løpet av 14 dager snekret de to sammen en to timers konsert for venninna, som ble begeistret over resultatet. Dette ble starten på et eventyr som er få forunt. Bare én måned etter bursdagen kom hun i kontakt med ei som skulle drifte Rabbenstova på Eikerapen. Kirsten ble spurt om hun kunne spille på åpningen. Og det ville hun så gjerne. Da måtte hun øve enda mer, for å ha med seg tre sett med låter.
– Det ballet bokstavelig talt på seg! Siden da har jeg skrevet egen musikk.

Mye pågang
I 2015 var Kirsten gjest ved Sommer på Torvet, Året etter, på Fiskebrygga. Året etter, i 2017, stilte hun i Gravane med eget band. Da var Roxette tema.
– Jeg husker ennå den opptredenen. Det hadde dusjeregnet, men regnet stoppet og det ble fint. Stemningen var topp!
Høsten 2015 var hun også med og koret for Åge «Glam» Sten Nilsen, som har fartet rundt med show i Norge i 10 års tid.
– Det var stort å få synge på scenen i Kilden sammen med Nilsen, forteller artisten.

Til helga deltar hun på Den Internasjonale Kulturfestivalen som arrangeres på Torvet. Kulturfestivalen arrangeres for femte gang, og hun deltar for andre gang med band. Etter den opptredenen drar hun rett opp til hjembygda Vennesla hvor hun skal spille på et vorspiel for Hunsfest 2018.Dene 4. august er det duket for opptreden på Eikerapen Roots Festival, i Låven. I forbindelse med 15-årsjubileet i år, er Kira J bare ett av mange store navn.

Men det er mer pågang: Den 21. august synger hun under hagefesten til Næringsforeningen for Kristiansandsregionen. Den 15. september varmer hun opp for Susi Quatro og Katrina and the Waves på Banken Arena i Kvinesdal. Kirsten skal også til Verftet og Høllen brygge, og hun stiller på scenen i Sunnmøre, og Lillestrøm for å nevne noe.

– Så lenge en har energi og det er gøy, må en bare stå på. Musikken gir meg energi og er min terapi i hverdagen, bedyrer låtskriveren.

Preben våknet opp
Men det er ikke bare fremførelsene og stor interesse blant tilhørerne som gleder Kirsten.
Bandet til Kirsten består av studentene Kim Andre Tønnessen (bass), Tom Anders Klungland (gitar), Kjetil Lynnæs (trommer) og Øyvind Angelsen (keyboard).

– De er fantastisk dyktige musikere, og jeg er utrolig heldig som får samarbeide med dem. Spesielt Tom Anders Klungland som er med og arrangerer alle låtene, sier Kira J.Det er ikke bare Kirsten som har våknet opp av musikken. Også Preben har vokst mange hakk. Han var sjenert, men spiller nå alene. Kirsten har puffet ham mer frem og sett en vanvittig utvikling. Hun

er en voksen dame. Hjemme har hun to gutter på 16 og 22 år som synes det er gøy at mamma realiserer barndomsdrømmene sine.

– Når jeg har satt meg noe fore, prøver jeg  gjennomføre det, forsikrer Kirsten som tydeligvis har engasjert flere.

Hverdagslivet
Mange kristiansandere har god kjennskap til Kirsten, siden hun tidligere har jobbet som frisør i både Vågsbygd og Kristiansand.

– Jeg har nå kommet rundt til stedet der jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme. Nå vil jeg gjerne benytte anledningen til å oppfordre alle til å hive seg rundt. Ingen har noe å tape på å realisere barndomsdrømmene sine, selv om de er godt voksne. Det er bedre å prøve og feile enn å angre i ettertid. Ting er ikke så farlig som de virker i utgangspunktet. Prøving og feiling finner alle ut av med flinke folk i ryggen, avslutter Kira J.

Mange fans: Kirsten skal ikke sitte lenge på et av byens utesteder før fans kommer og vil ha en prat, som Andreas Hall Torgersen (50). – Ho er kjempebra, sier Anders som gjerne vil spille trommer sammen med ho. Han har spilt trommer i 30 år.
Back To Top