fbpx
Annonse:
POPULÆRT: Det Var Populært å Smake På Mat Fra Ulike Kanter Av Verden Under Det Internasjonale Markedet Arrangert Av Kristiansand Internasjonale Skole.
POPULÆRT: Det var populært å smake på mat fra ulike kanter av verden under det internasjonale markedet arrangert av Kristiansand Internasjonale Skole.

Bygger broer med internasjonalt marked i skolegården

Kristiansand Internasjonale Skole inviterte til hyggelig internasjonalt marked nylig.

De internasjonale elevene sliter med å få innpass, mener representanter fra foreldreutvalget ved Kristiansand Internasjonale Skole. Derfor arrangerer de hvert år et internasjonalt marked med lopper, leker og internasjonalt matutsalg i skolegården.

Rundt tretti nasjonaliteter er representert ved skolen, fordelt på 153 elever. Kun 15% av elevene har foreldre som er begge norske.

Tradisjon
Ingen av dem avisen snakket med er sikre på hvor lenge markedet har vært en tradisjon. Noen mener fire, mens andre mener fem år. To av foreldrene kan derimot sverge på at markedet har eksistert i ti år.

Skolegården var søndag 10. juni dandert med ni matboder som selger hjemmelaget mat fra forskjellige deler av verden, et loddutsalg, en isbil, rasteplasser, partytelt og ti boder med lopper.

De voksne konverserer mens barna spiller ball. Mange språk blander seg i luften. Flere hygger seg med grillspyd, iskrem, kaker og andre gosaker.

Tilrettelegger
Mark Case har vært rektor ved den private skolen i nesten fem år.
– Skolen ble opparbeidet og er støttet av kommunen for å gjøre det mulig for bedrifter i Kristiansand å hente inn utenlandsk arbeidskraft og kunne tilrettelegge for dem som ønsker å ta familien med seg, presiserer han.

– Markedet har utviklet seg fra å være et lite loppemarked hvor folk solgte fra bilen sin til å bli et marked som fokuserer på mat da vi skjønte at det var det internasjonale kjøkkenet som hadde størst interesse, informerer den veltalende engelskmannen.

Vellykket
På spørsmålet om markedet er en suksess, forteller han:
– Målet har jo hele tiden vært å bygge broer mellom det internasjonale miljøet i og rundt skolen, som gjerne kan oppleves som lukket, og det lokale. Det ser ut til å funke, for jeg ser mange nye ansikter jeg ikke har sett før, smiler rektoren.