fbpx
skip to Main Content
HJELPER UNGDOM: F.v. Guro Hjeltnes, Sissel Strand og Aida Krpo i Ungdomstjenesten inviterte til messe for å informere om fritidstilbud for ungdom. I bakgrunnen ser vi noen ungdommer samlet rundt en «stand» hvor en representant fra en av organisasjonene informerer om sitt arbeid.

Kommunen inviterte ungdom til fritidsmesse

Kommunen skulle informere om ­fritidstilbud men får kritikk for dårlig kommunikasjon.

Ungdomstjenesten i Kristiansand kommune skal hjelpe ungdom mellom 16 og 25 år som har utfordringer knyttet til psykisk helse, sosiale utfordringer og/ eller rus. Mandag den 4. juni samlet de frivillige, private og kommunale organisasjoner for å informere byens ungdom om deres fritidstilbud.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra ungdom om at det finnes for lite samlet informasjon om det som eksisterer av fritidstilbud for dem. Meningsfyllt fritid er viktig for alle, men for unge mennesker spesielt, er venner og nettverk viktig, mener Aida Krpo, avderlingslder for UngTeam i Ungdomstjenesten.

SAVNET MER: Linn Ivalo Borgen er en skoleelev som savnet mer detaljert informasjon på plakatene, bedre info fra organisasjonene og bedre utvalg i fritidstilbud.

Første gang
Ti organisasjoner står ved hver sin stand i Ungdomstjenestens egne lokaler i Tollbodgata. Blant dem finner vi Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Kristiansand Ju Jitsu-klubb, Norsk Folkehjelp, Samsen kulturhus, Midt-Agder friluftsråd, og Alarm – Bruker- og pårørende-organisasjon for åpenhet om rus og behandling. De færreste representantene er i nærheten av ungdommens egen alder.
– Vi inviterte flere organisasjoner, men dette er første gangen vi arrangerer en slik fritidsmesse, påpeker Krpo.

Forebyggende
Trettisju ungdommer var registrert som besøkende tre kvarter etter at arrangementet startet.

– Det er ikke dårlig i dette været, mener dørvakten.

– Hvorfor har dere ikke messen på et mer naturlig samlingspunkt for ungdommene?

– Nå gjør vi oss noen erfaringer, så får vi se hvordan dette blir mottatt. Målet er jo at de skal kunne føle at de kan komme hit uansett hva de lurer på. Det har jo et forebyggende perspektiv. Det hadde kanskje gjort seg med bedre plass. Neste år kan det hende vi arrangerer dette utendørs, forteller avdelingslederen.

Savnet mer
En av ungdommene avisen snakket med, mener messen har et tydelig forbedringspotensiale.

– De kunne hatt litt bedre informasjon på plakatene slik at man ser hvem de forskjellige tilbyderne er. Noen av dem kunne vært bedre på å informere om hva de gjør og hva de tilbyr, mener Linn Ivalo Borgen (21), elev ved Kvadraturen videregående skole.

Utvalget synes hun kunne vært større. Selv fant hun ingen som appellerte til hennes interesser.

– Jeg savnet noen organisasjoner som representerte miljøvern og dyrevern, og flere humanitære organisasjoner, røper hun.

Back To Top